Ωρες ώρες σε γεμίζει σκέψεις να βλέπεις τέτοιον παίκτη σαν τον Αραούχο στο ελληνικό πρωτάθλημα: γιατί, όντως, είναι πολύ καλός και κάνει τη διαφορά. Και επειδή είναι τόσο καλός, που δύσκολα θα μείνει επί μακρόν στα μέρη μας. Ας τον απολαύσουμε, λοιπόν, όσο διαρκούν οι παραστάσεις που προσφέρει, αυτό το διάστημα που ακόμη τον γνωρίζουν οι οπαδοί και προσπαθούν να τον περιορίσουν οι αντίπαλοι (της ΑΕΚ) αμυντικοί. Τις περισσότερες φορές εις μάτην.

«Είμαι μια χαρά εδώ, έχω προσαρμοστεί, περνώ υπέροχα, νιώθω απόλυτα ευχαριστημένος» είναι το μήνυμα-απάντηση που λέγεται ότι δίνει ο Αραούχο στους ανθρώπους της Λας Πάλμας, που όπως θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό παρακολουθούν την εξέλιξή του. Υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα τον άφηναν να φύγει και άλλωστε δεν απέχουν από την πραγματικότητα οι εκτιμήσεις ότι μόνο με δυσθεώρητη οικονομική πρόταση θα έλεγαν το «ναι» σε πώλησή του. Αν αληθεύουν τα περί αρνήσεως σε προσφορά 10 εκατ. ευρώ, αντιλαμβάνεστε το πού πάμε και για ποιου ύψους deal μπορούμε να κουβεντιάζουμε.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Αραούχο κόντρα στον ΠΑΟΚ έφτασε τα έξι, ενώ μετρά και τρεις ασίστ. Το κυριότερο και εδώ βρίσκεται το ζουμί: ο αργεντινός κυνηγός έχει γίνει αποδεκτός από τους συμπαίκτες του, καθόσον όλοι αναγνωρίζουν το ταλέντο-προσφορά του. Πώς μπορεί να «παίξει» και πώς μπορεί να βλέπει το μέλλον η ΑΕΚ;

Υψηλές απαιτήσεις

Οι γνώστες ανάλογων περιπτώσεων αντιλαμβάνονται ότι τα νούμερα ξεφεύγουν. Η καταρχήν συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή μπορεί να πάει περίπατο, αν ξαφνικά βρεθεί ένας με βαθιά τσέπη και επιχειρήσει να αγοράσει τον άσο από τη Λας Πάλμας. Το ζητούμενο για όλους στα Σπάτα είναι να έχουν ζεστό τον Αραούχο, σχεδόν στα όπα όπα, να είναι δηλαδή με το μέρος του ποδοσφαιριστή. Και μετά να προσεγγίσουν την ομάδα του. Και αργότερα, αν και εφόσον, μήπως και βρουν άκρη με τους Ισπανούς. Κάτι δύσκολο, αν στην Ιβηρική έχουν αποφασίσει να τους επιστραφεί ο παίκτης γιατί κρίνουν πως έλαμψε ξανά στη βιτρίνα της ΑΕΚ τού έστω και μνημονιακού ελληνικού πρωταθλήματος.

Πέρα από όλα τα ανωτέρω, ποιο είναι το συμπέρασμα που εξάγεται; Το ποδόσφαιρό μας έχει ανάγκη άσους της εμβέλειας και των προοπτικών αυτού του παιδιού, που ταράζει τη φαινομενική μας γαλήνη. Παράλληλα ανεβάζει ψηλά τον πήχη για τις επόμενες κινήσεις των διοικητικών και δη για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Διότι ο παράγοντας απέδειξε ότι γνωρίζει, έχει τον τρόπο να φέρνει στην ομάδα ικανούς ποδοσφαιριστές. Οποιος συνεπώς επιθυμεί η ΑΕΚ να κάνει στα σοβαρά πρωταθλητισμό, στελεχώνει ανάλογα τις γραμμές, ανεβάζει το επίπεδο και φορά την ταμπέλα «ισότιμος διεκδικητής του τίτλου».

Ιππόδρομος

Είναι γεγονός πως ο ΟΠΑΠ (μέσω της θυγατρικής του εταιρείας, Ιπποδρομίες) έχει μπει δυναμικά στο Μαρκόπουλο. Πρώτα παρουσίασε τη συνεργασία με τον πάροχο από την Αγγλία, μετά τη Γαλλία και το περασμένο Σαββατοκύριακο ήρθαν στην πρωτεύουσα στελέχη της Phumelela που προσφέρουν στον κόσμο κούρσες από τη Νότια Αφρική. Το κλου ήταν αναμφίβολα η παρουσία του γνωστού τζόκεϊ Μούζι Γένι, που φόρεσε στολή, ίππευσε μέσα στις λάσπες και κατέκτησε την πρώτη θέση! Καθόλου άσχημα, σπέσιαλ διαφήμιση.