Το 70% της Γης καλύπτεται από νερό. Το υπόλοιπο από τον Ενγκολό Καντέ, έγραψε πρόσφατα ο βρετανικός Τύπος για να υπογραμμίσει την προσφορά του γάλλου μέσου στην Τσέλσι.

Ο Καντέ δικαιολόγησε και χθες απόλυτα τη φήμη του και με έναν κεραυνό από 25 μέτρα πέτυχε το γκολ που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη (1-0) και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας εις βάρος της κατόχου του τίτλου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Μπλε θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά την Τότεναμ, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι Αρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι.

Ο προημιτελικός στο Στάμφορντ Μπριτζ εξελίχθηκε σε ένα σόου του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος γνώρισε για δεύτερη φορά την ήττα φέτος, στην έδρα της πρώην ομάδας του. Τον Οκτώβριο, για το πρωτάθλημα, η Γιουνάιτεντ είχε υποχρεωθεί σε βαριά ήττα 4-0, που αποτελεί την πιο βαριά στην καριέρα του Πορτογάλου στην Αγγλία.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα οι οπαδοί της Τσέλσι τραγουδούσαν προς τον Μουρίνιο «Δεν είσαι πια σπέσιαλ», «Ιούδα» και «Γαμ…».

Φυσικά ο Πορτογάλος απάντησε σηκώνοντας τρία δάκτυλα του χεριού του, όσοι και οι τίτλοι που έχει κατακτήσει με τους Μπλε.

Το σόου του Μουρίνιο που ηττήθηκε για πρώτη φορά σε προημιτελικό Κυπέλλου δεν περιορίστηκε στη «συνομιλία» του με τους παίκτες, αλλά συνεχίστηκε και με τον Αντόνιο Κόντε με πρωτοβουλία του τελευταίου. Οι δύο προπονητές λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια για ένα σκληρό μαρκάρισμα του Βαλένσια στον Αλόνσο.

Μετά το τέλος του ματς οι δύο άνδρες αγνόησαν ο ένας τον άλλον και μάλλον έπραξαν σωστά.

Από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ερέρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και στις δύο παρατηρήσεις του διαιτητή ο Ερέρα έκανε σκληρά φάουλ στον Εντέν Αζάρ.

Η κυριαρχία της Τσέλσι ήταν καθολική, κυρίως λόγω του κορυφαίου παίκτη του αγώνα Ενγκολό Καντέ, ο οποίος κέρδισε κατά κράτος τον Πολ Πογκμπά που στοίχισε το καλοκαίρι στη Γιουνάιτεντ τα τριπλάσια χρήματα από όσα ο Γάλλος στην Τσέλσι. Ο Γκάρι Λίνεκερ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Καντέ σχολιάζοντας στο twitter: «Διάβολε, αν άρχισε να σκοράρει θα γίνει ο καλύτερος μέσος όλων των εποχών».