Σε απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες και εργασίες που έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση καλεί η ΑΔΕΔΥ τους δημοσίους υπαλλήλους αντιδρώντας στο σχέδιο της υπουργού Εσωτερικών Όλγας Γεροβασίλη.

Είναι η ίδια τακτική που ακολουθήθηκε και επί υπουργίας Μητσοτάκη και το σχέδιό του ακυρώθηκε, ανέφερε μιλώντας στο in.gr το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης.

Η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώς τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο Γεροβασίλη, ωστόσο -όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της- «η κυβέρνηση και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχωρούν τη διαδικασία της αξιολόγησης χωρίς καν να έχουν υλοποιήσει το τμήμα του Ν.4369/2016 -νόμου που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε- ως προς την επιλογή και τοποθέτηση των προϊσταμένων, των διευθυντών και των γενικών διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση.

» Επισημαίνουμε ότι οι ‘δοτοί – αρεστοί’ προϊστάμενοι που με ανάθεση έχουν τοποθετηθεί, χωρίς κριτήρια, θα είναι οι άμεσοι αξιολογητές των δημοσίων υπαλλήλων. Κατανοούμε όλοι τι αξιολόγηση θα κάνουν».

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων υπογραμμίζει ότι η αξιολόγηση, όπως προωθείται από την κυβέρνηση, καμία σχέση δεν έχει «με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι δημόσιες υπηρεσίες. Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να συγκεντρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης που θα αποσταλούν στους εργαζόμενους και να τα επιστρέψουν στις αρμόδιες διοικητικές αρχές.