Με τη φετινή, θα μετράει μια ντουζίνα διοργανώσεις. Οπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, θα καταλάβει όχι μόνο την Ελληνοαμερικανική Ενωση, αλλά και το Γαλλικό Ινστιτούτο ή τους πλησίον δρόμους της Νεάπολης και του Κολωνακίου. Οι διοργανωτές του, εκτός από τα ιδρύματα που το φιλοξενούν, είναι επίσης κάμποσοι: η Comicdom Press, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, άπαντες σε συνεργασία με το επίσης δημοτικό Athens Culture Net, δωρητής του οποίου είναι το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Καθόλου παράξενο λοιπόν που το Comicdom Con, το μεγαλύτερο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα κόμικς ελληνικό φεστιβάλ, από τις 7 έως τις 9 Απριλίου θα φιλοξενήσει ένα σωρό επιφανείς προσκεκλημένους, εκθέσεις εγχώριες και διεθνείς, εργαστήρια, συζητήσεις ή προβολές, αλλά και τα καθιερωμένα πια βραβεία, παιδικά προγράμματα ή διαγωνισμούς κοστουμιών.

Πάρτε για παράδειγμα τους μουσαφίρηδες: ο Βέλγος Μπενουά Σοκάλ, δημιουργός του αγαπημένου παπιο-ντετέκτιβ «Inspector Canardo» και του εμπνευσμένου από τα γεγονότα του 20ού αιώνα βιντεοπαιχνιδιού Syberia, θα διεκδικήσει (στις καρδιές μας) τη θέση του μεγαλύτερου ονόματος του φετινού Comicdom, μαζί με τον πολυσχιδή Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ: τον καλλιτέχνη που εκτός από συνεργασίες με το «New Yorker» και τη «Monde» μπορεί να καμαρώνει και για το ριζοσπαστικό κόμικ «Here» του 2014.

Ο Μπιλ Καρταλόπουλος, αρχισυντάκτης της χορταστικής ανθολογίας «The Best American Comics», θα επιμεληθεί την κεντρική έκθεση που θα φιλοξενεί τις πιο πρόσφατες επιλογές της ετήσιας σειράς. Η Πολωνή Κέιτ Νίμτσικ, γνωστή από τη «Mockingbird» της Marvel, θα εκπροσωπήσει μάλλον τη σύγχρονη αμερικανική σχολή, σε αντίθεση π.χ. με τον Γερμανό Κάι Πφάιφερ και τα μοριακά σκίτσα του (όπως στο «Realm»), ο οποίος έρχεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε. Ο υποψήφιος για βραβείο Eisner Ρομπ Ντέιβις και ο σινεφίλ Εντουαρντ Ρος είναι ίσως πιο οικείοι εδώ, με τα έργα τους «Δον Κιχώτης» και «Filmish» αντίστοιχα να κυκλοφορούν από τη Χαραμάδα. Ο Ισπανός Μαριάνο Σαούρα, υπεύθυνος για δουλειές όπως το «Los Vengativos», ερχόμενος στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, θα αναλύσει σε workshop όλα τα στάδια της δημιουργίας ενός κόμικ.

Τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα του Comicdom Con δεν θα απουσιάσουν: τιμώμενη ελληνίδα καλλιτέχνιδα θα είναι φέτος η DaNi, που υπογράφει και το επίσημο εικαστικό τής διοργάνωσης, ενώ οι ανοιχτές συζητήσεις, οι εκθέσεις και τα εργαστήρια των εγχώριων ομότεχνών της θα οριστικοποιηθούν στις επόμενες μέρες. Το παιδικό πρόγραμμα αναμένεται ως συνήθως ζουμερό, όπως και οι προβολές ή οι παρουσιάσεις νέων εκδόσεων. Τα ελληνικά βραβεία Comics έχουν ήδη ανοίξει τη διαδικασία ψηφοφορίας του κοινού (γρηγορείτε στο ebk.gr), τη στιγμή που οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού Cosplay, του εθνικού προκριματικού για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Λονδίνο, λογικά ράβουν ήδη τις στολές τους. Το bazaar των ελληνικών καταστημάτων και εκδοτικών, το artists alley και ο χώρος των αυτοεκδόσεων στήνονται πυρετωδώς, ενώ επιπλέον events, συμμετοχές και καλούδια αναμένεται να ανακοινωθούν συντόμως.