«Μια μαντινάδα αποτελεί για εμένα οδηγό ζωής: “Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις”». Αυτή είναι η μαντινάδα που χρησιμοποίησε προχθές στην κεντρική του ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να δείξει στους Κρητικούς ότι εκείνος –σε σύγκριση με τον Πρωθυπουργό –δεν θα τους απογοητεύσει.

Αλλωστε υπογράμμισε ότι «δεν έχετε τίποτα να περιμένετε από τον Αλέξη Τσίπρα. Μόνο νέα ψέματα, μόνο περισσότερη κοροϊδία. Εγώ ποτέ δεν θα σας κοροϊδέψω. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε».

Με την ίδια μαντινάδα ο Μητσοτάκης έκλεισε χθες την περιοδεία του στην Κρήτη. Ηταν το τελευταίο tweet που ανέβασε πριν αναχωρήσει από το Ηράκλειο. Μάλιστα το σχετικό «τιτίβισμά» του συνοδευόταν από ένα βιντεάκι που τον έδειχνε να συναντά πολίτες της Κρήτης και να συζητά μαζί τους.

Πού πήγε ο Κυριάκος μόλις επέστρεψε; Στην Αρχιεπισκοπή, όπου ο Ιερώνυμος παρέθεσε δείπνο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη σύζυγό του Μαρέβα. Με θαλασσινά φαντάζομαι, λόγω νηστείας

Σας έχω πει ότι ο Αρχιεπίσκοπος προσπαθεί να έχει επαφή –όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε ανθρώπινο –με όλους τους πολιτικούς. Τέτοιου χαρακτήρα ήταν το χθεσινό τραπέζι που, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, κλείστηκε σε μια από τις εκδηλώσεις που βρέθηκαν πρόσφατα μαζί Κυριάκος και Ιερώνυμος, πιθανότατα στην παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το χθεσινό δείπνο χαρακτηρίζεται περισσότερο ως κοινωνική συνάντηση, οι δύο άνδρες ωστόσο σίγουρα θα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλες τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα.