Ναι μεν το εγχώριο πρωτάθλημα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο κάποιες ενδείξεις επιβεβαιώνουν ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Για να μην απορεί οποιοσδήποτε, εννοούμε ότι οι ισχυρές ομάδες φρόντισαν τον χειμώνα να καλύψουν τη θέση του κεντρικού στράικερ με άσους ικανούς να προσφέρουν το πιο δυσεύρετο στο ποδόσφαιρο: το γκολ. Και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δικαιώνουν την επιλογή τους.

Αραούχο, Πρίγιοβιτς και κατά δεύτερο λόγο ο Ανσαριφάρντ δείχνουν πως διαθέτουν το ένστικτο του σκόρερ και καλό είναι να δούμε τις διαφορές του «σήμερα» με το «χθες». Η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι ξεγελάστηκε από το λούστρο του ονόματος που έχει ο Αλμέιδα, δεν κοίταξε λεπτομέρειες και κατέληξε να τρέχει τον επιθετικό τις περισσότερες φορές σε αίθουσες για αποθεραπεία. Εδώ ταιριάζει το «ας πρόσεχε». Ή, για να το πούμε καλύτερα, να βλέπει και τα ψιλά γράμματα πίσω από τις προτάσεις των ατζέντηδων. Η έλευση του Αραούχο δεν έβαλε μονομιάς στο κάδρο το εύκολο γκολ, αλλά μετέτρεψε τον Αλμέιδα σε τρίτο κυνηγό στην ιεραρχία. Γιατί δεύτερος είναι ο καλός στρατιώτης Πέκχαρτ.

Πάμε βόρεια

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Ροντρίγκες, έναν παίκτη με ταχύτητα και σπεσιαλιτέ να αναστατώνει τους πάντες στο διάβα του. Μπροστά έκανε προσευχές μήπως σημείωνε γκολ ο Αθανασιάδης ή ο Κουλούρης. Αποδείχθηκε πως ο πρωταθλητισμός ή η επίτευξη υψηλών στόχων θέλει και ακριβές επιλογές. Η πώληση του Ροντρίγκες έφερε χρήμα που διατέθηκε, και μπράβο στους διοικητικούς που δεν εφείσθησαν εξόδων. Καλός ο Ενρίκε, ακόμη καλύτερος στον τομέα που τον θέλει ο ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς, ένας φορ που γνωρίζει να τελειώνει φάσεις ακόμη και με μια επαφή. Αυτό θέλουν οι ομάδες που φτιάχνουν πολλές ευκαιρίες.

Κι αν θέλουμε να πάμε στον Πειραιά, σταματάμε στον Ανσαριφάρντ. Μπορεί να μη διαθέτει την ξεχωριστή ποιότητα, καταθέτει όμως μαχητικότητα και αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα. Χάνει γκολ (παράδειγμα το τετ α τετ με τον Γλύκο στην Τούμπα), ποιος όμως δεν έχει τις αστοχίες του; Από τον Καρντόσο που υπολογίζεται όλο και λιγότερο από τον Βούζα, εκτιμάται ως σαφώς χρησιμότερος, κυρίως γιατί στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο τι γράφει το βιογραφικό σου, αλλά η τωρινή σου κατάσταση.

Στην Πλατεία

Ρίχνοντας δε μια ματιά και στον Πανιώνιο, διαπιστώνουμε ότι τώρα που έφυγε ο Ανσαριφάρντ ξεπετάγεται ως αξιόπιστη επιθετική λύση ο Μπεν. Τον βλέπουν πάντα στο Λιμάνι καθόσον είναι δανεικός, ενώ ο Γεσίλ έχει ένα θετικό και δύο αρνητικά: θετικό πως «υπάρχει» μέσα στις φάσεις και αρνητικά ότι κουβαλά προβλήματα τραυματισμών και δυσκολεύεται στο σκοράρισμα. Αν ανακάμψει, μπορεί και να δικαιώσει τον κοινό ατζέντη που έχει με τον Καρίμ.

Εσιέν

Βλέποντας πού καταλήγει ένας ποδοσφαιριστής μετά το διαζύγιο, αντιλαμβάνεσαι κατά πόσοη επιλογή σου ήταν σωστή ή λανθασμένη.Το γεγονός ότι ο μέσος από την Γκάνα βρίσκεται στην Ινδονησία δεν πρέπει να βάλει σε σκέψεις μόνο τον ίδιο, καθόσον ξεφτίζει μια χλιδάτη καριέρα. Αλλά και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που ποντάρισαν σε έναν παλαίμαχο. Χωρίς καν να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους.