«Η χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας» είχε πει ο θεατρικός Σαίξπηρ. «Γιατί όχι και το Τσάμπιονς Λιγκ;», πήρε τη σκυτάλη ο ποδοσφαιρικός Σαίξπηρ.

Μήπως τελικά το παραμύθι της Λέστερ δεν σταμάτησε πριν από εννέα μήνες με την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ; Μήπως τελικά ο Κρεγκ Σαίξπηρ υπογράψει το πιο ευφάνταστο ποδοσφαιρικό μυθιστόρημα που μόνο με αυτό της Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να συγκριθεί;

Οι Αλεπούδες της Αγγλίας, μια ομάδα που επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ το 2014, κατάφεραν να φτάσουν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας με 2-0 την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ τις τρεις προηγούμενες σεζόν Σεβίλλη. Πρόκειται για την τρίτη σερί νίκη της Λέστερ υπό τις οδηγίες του αντικαταστάτη του Κλάουντιο Ρανιέρι, Κρεγκ Σαίξπηρ. Με τέτοιο όνομα, ο άγγλος προπονητής μπορεί να γράψει ό,τι ιστορία θέλει.

Η Λέστερ οφείλει παραπάνω από τη μισή πρόκριση στον τερματοφύλακά της Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος, υπό το βλέμμα του πατέρα του Πέτερ, απέκρουσε το πέναλτι του Ενζοζί. Ο Δανός είχε αποκρούσει πέναλτι και στο πρώτο ματς και έγινε ο πρώτος πορτιέρο που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε φάση νοκάουτ.

Τα γκολ που έστειλαν την κάτοχο του τίτλου στην Αγγλία στην κλήρωση των προημιτελικών –όγδοη διαφορετική ομάδα από τη Γηραιά Αλβιώνα –πέτυχαν ο αρχηγός Μόργκαν –πρώτος Τζαμαϊκανός που σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ –και ο Ολμπράιτον.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Παίζουμε για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχουμε καταφέρει να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ισως είναι η σπουδαιότερη βραδιά στην ιστορία του συλλόγου. Διαψεύσαμε ξανά πολλούς και πετύχαμε το απίθανο» δήλωσε ο Κάπτεν Μόργκαν.

Οι τρελαμένοι οπαδοί της Λέστερ έγραφαν στο twitter: «Ωρα για μια εύκολη κλήρωση. Φέρτε μας την Μπαρτσελόνα».

Η Σεβίλλη παρουσιάστηκε κουρασμένη. Η αποβολή του Νασρί στο 74′ με δεύτερη κίτρινη λόγω της ανοησίας του να χτυπήσει με το κεφάλι τον Βάρντι έκανε το έργο των Ανδαλουσιανών ακόμα πιο δύσκολο. Η απόκρουση του Σμάιχελ στο πέναλτι που κέρδισε ο Βιτόλο με θεαματική βουτιά ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην ψυχολογία της ομάδας του Σαμπάολι, ο οποίος επίσης αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυριών.

n Στην κλήρωση της Παρασκευής θα βρεθεί επίσης και η Γιουβέντους, η οποία νίκησε με 1-0 την Πόρτο με πέναλτι του Ντιμπάλα. Ερωτηθείς ο Μπουφόν ποια ομάδα θα ήθελε αντίπαλο στα προημιτελικά, ο γερόλυκος τερματοφύλακας είπε: «Σίγουρα όχι τη Λέστερ. Οι παίκτες της έχουν ενθουσιασμό και πάθος».