O «πόλεμος» ανάμεσα στην Αθηνά Ωνάση και τον πρώην σύζυγό της Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο είναι ήδη σε εξέλιξη και απασχολεί δεκάδες «ταμπλόιντ» εφημερίδες σε όλο τον κόσμο.
Τελευταίο επεισόδιο η απαίτηση του Νέτο να λάβει ως αποζημίωση από την Αθηνά10 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Ντόντα, όπως είναι το χαϊδευτικό του, ζητά από τη βαθύπλουτη κληρονόμο το ποσό αυτό ως αποζημίωση, καθώς την κατηγορεί ότι εξαιτίας της έχει κακές επιδόσεις στην ιππασία, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 205η θέση της παγκόσμιας κατάταξης από τη 10η όπου βρισκόταν.
Η αγωγή του Αλβάρο κατατέθηκε από την δικηγόρο του Πρισίλα Κορέα ντα Φονσέσκα, γνωστή στους νομικούς κύκλους ως η «βασίλισσα των διαζυγίων», τον Οκτώβρη του 2016, λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, με το αγαπημένο του άλογο Cornetto K.
Εκτός, από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Αλβάρο δεν είχε καμιά άλλη πρόσβαση στα πανάκριβα άλογα της Αθηνάς, τα οποία φυλάσσονταν σε στάβλους στους οποίους δεν του επιτρέπεται η είσοδος.
Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Μανθεάκης, φίλος και σύμβουλος της οικογένειας της Αθηνάς Ωνάση, με μια ανάρτησή του στο Facebook υποστηρίζει, πως ο Αλβάρο και τα παιδιά του ευεργετήθηκαν όσο κανείς άλλος από την Αθηνά, η οποία ως κίνητρο είχε την άδολη αγάπη και αφοσίωση που εκείνος πρόδωσε. Μάλιστα, προετοίμασε την πλευρά του Αλβάρο ότι θα αντιμετωπίσει μια αληθινή Ωνάση στο δικαστήριο.
Κι ενώ η διαμάχη του του πρώην ζευγαριού, που χώρισε έπειτα από 11 χρόνια γάμου συνεχίζεται, ο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο έκανε επίθεση και σε συναισθηματικό επίπεδο στην Αθηνά Ωνάση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβάρο δείχνει να προβάλει τη Ντενίζ Σεβέρο και τον έρωτα τους, στέλνοντας το μήνυμα στην Αθηνά Ωνάση, ότι την έχει ξεπεράσει και ότι πλέον η παρουσιάστρια του έχει πάρει το μυαλό.
Η Σεβέρο με τη σειρά της ανέβασε μια φωτογραφία στο λογαριασμό της στο Ινσταγκραμ που προκαλεί, αφού οι δυο τους φιλιούνται αγακαλιά, με φόντο το ηλιοβασίλεμμα σε μια παραλία.
Όλα αυτά ενώ συμπληρώθηκαν στις 15 Μαρτίου 42 χρόνια από τον θάνατο του παππού της Αθηνάς Ωνάση Αριστοτέλη.
Απογοητευμένος και παραδομένος, μετά τον μυστηριώδη θάνατο του γιού του, ο Ωνάσης είχε ήδη μεταβιβάσει εκ νέου την Ολυμπιακή στο ελληνικό δημόσιο το 1974, ενώ είδε την βιομηχανία των πετρελαιοφόρων να «μαραίνεται», λίγο πριν τον θάνατό του από οξεία μυοασθένεια, το 1975.