Παγιδευμένο πακέτο με εκρηκτικά και αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφτασε χθες στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο με αποστολέα τον… Georgiadis Spyridon-Adonis και τη διεύθυνση του πολιτικού γραφείου, Ακαδημίας 84!

Οπως μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα του Πότσνταμ «Μέρκισε Αλγκεμάινε», το πακέτο-βόμβα ταχυδρομήθηκε από την Αθήνα με την ένδειξη «By Αir Mail», έφτασε στις 9.30 το πρωί στην υπηρεσία ταχυδρομείου του υπουργείου Οικονομικών και φάνηκε εξαρχής ύποπτο στους υπαλλήλους της, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, εκκενώνοντας άμεσα και τον χώρο της υπηρεσίας.

Οι πυροτεχνουργοί με ακτίνες X διαπίστωσαν ότι το πακέτο περιείχε εκρηκτικό μείγμα συνδεδεμένο με μηχανισμό και το άνοιγμά του «θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό», όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι πυροτεχνουργοί μετέφεραν το πακέτο-βόμβα σε ειδικό χώρο στο Γκρούνεβαλντ, προάστιο του Βερολίνου, όπου και έγινε ελεγχόμενη έκρηξη. Προληπτικά η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ειδοποίησε τις αρμόδιες Αρχές και των άλλων κρατιδίων για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες παρόμοιες αποστολές.

Το τηλεφώνημα Τόσκα

Από τα διαδικτυακά δημοσιεύματα –γιατί οι γερμανικές Αρχές δεν ενημέρωσαν αμέσως τις αντίστοιχες ελληνικές -, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κίνησε τις διαδικασίες και μέσω του αστυνομικού συνδέσμου στη γερμανική πρωτεύουσα ζήτησε λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Από τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα ενημερώθηκε τηλεφωνικά και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μόλις πριν από τρεις ημέρες τον είχε επαινέσει για τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των καταλήψεων στη Βίλα Ζωγράφου και σε κτίριο της Αλκιβιάδου.

Ετσι λοιπόν χθες ο Γεωργιάδης υπήρξε κεντρικό πρόσωπο της νεοτρομοκρατίας! Θύμα και «θύτης» ταυτόχρονα μέσα σε επτά ώρες! Στην πραγματικότητα, δύο φορές θύμα, καθώς στις 2.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε δεχτεί επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό (που περιείχε ρολόι και γκαζάκια) το βιβλιοπωλείο του στη Λεωφόρο Κηφισίας 263, στην Κηφισιά. Και στις 9.30 έπεσε θύμα διεθνούς προβοκάτσιας. Ο Αδωνις, με την εμπλοκή του ονόματός του στο πακέτο-βόμβα, έσπευσε να σχολιάσει στο twitter: «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής».

Να σημειώσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική κυβέρνηση γίνεται στόχος επιθέσεων με παγιδευμένες ταχυδρομικές αποστολές. Τον Νοέμβριο του 2010 είχε σταλεί από την Ελλάδα πακέτο με εκρηκτικά στην καγκελαρία, με αποδέκτη την Ανγκελα Μέρκελ. Το πακέτο δεν είχε φτάσει στην υπηρεσία ταχυδρομείου της καγκελαρίας, είχε εντοπιστεί σε ειδικό χώρο ελέγχου εκτός του κεντρικού κτιριακού συγκροτήματος της καγκελαρίας. Την ευθύνη για την αποστολή είχε αναλάβει τότε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που είχε αναγράψει ως αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Κόντρες και υπονοούμενα

Νωρίτερα, αλυσιδωτές εκρήξεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Αδωνη είχε πυροδοτήσει η εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο του. Ηταν η 17η φορά που γίνονται στόχος τα βιβλιοπωλεία του!

Σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε μεν «απερίφραστα» την επίθεση, εξαπέλυσε ωστόσο βολές εναντίον του, σημειώνοντας: «Είναι προφανές ότι, παρά τους αντιπερισπασμούς και τις εντυπώσεις που επιχειρεί να προκαλέσει, δεν πρόκειται να αποφύγει ούτε την πολιτική κριτική ούτε τα πολιτικά ερωτήματα για τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ως πρώην υπουργός Υγείας».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Γεωργιάδη με πολλά «καρφιά», αλλά και σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όπου ανέγραψε ότι «οι συριζαίοι μού πετάνε λάσπη, μου κάνουν άτυπο εμπάργκο, ζητούν να παραιτηθώ και οι “αντιεξουσιαστές” μού βάζουν βόμβες, μάλλον ενοχλώ…».

Εκρηκτικός και στη Βουλή

Ο ίδιος ο Αδωνις πάντως ήταν εκρηκτικός στη Βουλή. Οπου από κοινού με τον Παύλο Πολάκη έπαιξαν με τα… νεύρα τού κατά τα άλλα ψύχραιμου και υπομονετικού αντιπροέδρου της Βουλής Σπύρου Λυκούδη.

Ορκισμένοι εχθροί οι δυο τους, βρέθηκαν για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τους διοικητές των νοσοκομείων. Ματαίως ο Λυκούδης προσπαθούσε να τους «μαζέψει». Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, ως γνωστόν, έκρινε μη νόμιμες τις απολύσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων που έγιναν το 2015 έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης από πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας και ο Πολάκης δεν έκρυψε τη δυσφορία του.