Aντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την ποινική αποτίμηση από τις εισαγγελικές Αρχές της έρευνας, με σημείο αναφοράς τη δράση του Αρτέμη Σώρρα.

Η προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Ηδη έχουν σταλεί σε συνολικά οκτώ πρόσωπα συνεργάτες του Σώρρα, στη ΜΚΟ Ελλήνων Συνέλευσις κλήσεις για την παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ανάμεσα στα αδικήματα που ερευνώνται είναι τα κακουργήματα της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, εξετάζεται αν έχει διαπραχθεί σειρά άλλων αδικημάτων όπως διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αξιολογούνται και αποτιμώνται από την εισαγγελική λειτουργό όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, όπως η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου και δικογραφίες που εκκρεμούσαν και οι οποίες απεστάλησαν ύστερα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.