Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γέμισε προφήτες. Μετά τον Λουίς Ενρίκε που είχε προβλέψει την περίφημη remontada της ομάδας του Μπαρτσελόνα και τα έξι γκολ που θα πετύχαινε εναντίον της Μπαρτσελόνα, τώρα ήρθε η σειρά του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού προέβλεψε πως η Μονακό θα χρειαστεί τρία γκολ για να προκριθεί στα προημιτελικά εις βάρος της Μάντσεστερ Σίτι. Και δικαιώθηκε. Οι Μονεγάσκοι επικράτησαν των Πολιτών με 3-1 και ξέπλυναν εν μέρει τον λεκέ του γαλλικού ποδοσφαίρου που προκάλεσε η Μπάρτσα στο Καμπ Νου, έχοντας μάλιστα απέναντί τους μια σημαία των Καταλανών, τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στην κλήρωση των 8 που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Νιόν (1 μ.μ. ώρα Ελλάδας) θα βρίσκονται επίσης η Ατλέτικο που χθες υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία από τη Λεβερκούζεν και οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ντόρτμουντ , Λέστερ και Γιουβέντους.

ΚΑΖΟ. Αξέχαστη θα μείνει για τον Πεπ Γκουαρντιόλα η χθεσινή βραδιά, καθώς αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, στον αγώνα που συμπλήρωνε 100 συμμετοχές ως προπονητής, στη διοργάνωση.

Η Μονακό αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Ρανταμέλ Φαλκάο που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον γοφό. Ωστόσο ο Ζαρντίμ δεν μετακινήθηκε ούτε χιλιοστό από τα αγωνιστικά του πλάνα και κατέβασε τους Πρίγκιπες με σύστημα 4-4-2. Στα πρώτα λεπτά οι παίκτες της γαλλικής ομάδας έμοιαζαν με καρουζέλ και η ταχύτητά τους ήταν μία σκάλα πάνω από τους αντιπάλους τους.

Ετσι, στο 29′ το σκορ ήταν ήδη 2-0 με γκολ του νέου Ανρί Εμπαμπέ (τον παρακολουθούσε ο σκάουτερ της Αρσεναλ Γκριμάντι με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον του) και του εντυπωσιακού χθες Φαμπίνιο. Το γκολ του τελευταίου έμοιαζε βγαλμένο από ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε πραγματοποιήσει ούτε μία προσπάθεια στην αντίπαλη εστία, επίδοση μοναδική για τους Πολίτες, στη διοργάνωση.

Οι φωνές του Γκουαρντιόλα στην επανάληψη τους ξύπνησαν. Εχασαν μια ντουζίνα ευκαιρίες, πέτυχαν γκολ με τον Σανέ στο 71′, αλλά μετά εξαφανίστηκαν ξανά. Για να εμφανιστεί ως από μηχανής θεός ο Μπακαγιόκο και με κεφαλιά να στείλει τους Μονεγάσκους στα ουράνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μονακό ουδέποτε έχει αποκλειστεί από αγγλική ομάδα. Στις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της απέκλεισε πριν από δύο χρόνια στην ίδια φάση την Αρσεναλ, ενώ φέτος άφησε εκτός αγώνων νοκ άουτ την Τότεναμ , πριν πάρει το σκαλπ της Σίτι.

Οι Πολίτες έγιναν η πρώτη ομάδα που αποκλείονται από το Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας πετύχει στο πρώτο ματς πέντε γκολ (5-3), ενώ το γεγονός πως το πλουσιότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, η Πρέμιερ Λιγκ, θα εκπροσωπηθεί στα προημιτελικά μόνο από τη Λέστερ, θα ανοίξει ξανά τη συζήτηση για τον αριθμό των αγώνων που δίνουν οι αγγλικές ομάδες.