«Ηταν έγκλημα που δεν είχαν ρόλο στον Ολυμπιακό ο Καμπιάσο με τον Ντομίνγκες. Είναι παίκτες που ιδιαίτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να κάνουν τη διαφορά προσθέτοντας ποιότητα».

Ο θρυλικός Μουστάκιας των πρωταθλητών Ελλάδας, ο Νίκος Αναστόπουλος, μιλάει στα «ΝΕΑ» για το κυριακάτικο ντέρμπι, αλλά και για την κριτική που δέχεται από κάποιους στον Αρη, αν και δείχνει φανερά ότι προτιμά να μιλήσει για μπάλα και για το μεγάλο αυτό παιχνίδι στο οποίο τις περισσότερες φορές πρωταγωνιστούσε.

«Ο Παναθηναϊκός έχει έναν μεγάλο επιθετικό, τον Μπεργκ, που έχει πάρει επ’ ώμου το σκοράρισμα. Αυτό είναι ένα όπλο, αλλά από την άλλη εάν ο Ολυμπιακός τον κλείσει καλά, το γκολ θα έρθει δύσκολα για τους γηπεδούχους από άλλον. Εχει και τον Λέτο βέβαια ο Παναθηναϊκός, καλός παίκτης, αλλά όχι Μπεργκ.

Για μένα, πάντως, όποια ομάδα πάρει πρώτη το κέντρο θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, γι’ αυτό λέω ότι δεν ήταν δυνατόν να μην έχουν θέση στον Ολυμπιακό ο Καμπιάσο με τον Ντομίνγκες. Ιδιαίτερα ο Καμπιάσο είναι παιχταράς μεγάλος και αυτό το βλέπεις και στις δηλώσεις του. Οταν τον ρωτάνε αν είναι μια απάντηση η εμφάνισή του και αυτός λέει ότι απλά θέλει να παίζει. Τεράστια προσωπικότητα» λέει ο έμπειρος τεχνικός και υπενθυμίζει: «Ξεχάστε ποια ομάδα είναι πιο φορμαρισμένη αυτό τον καιρό ή ποια είναι ψηλότερα στη βαθμολογία. Τα ντέρμπι αυτά κρίνονται όταν μπουν οι παίκτες στο γήπεδο και στο ποιος από τους δύο αντιπάλους θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα.

Ενα θέμα μπορεί να είναι και οι τερματοφύλακες που είναι λίγο άπειροι σε ντέρμπι. Ομως ο Βλαχοδήμος πρέπει να παίξει το παιδί και λογικά επενδύει ο Παναθηναϊκός πάνω του, ενώ ο Λεάλι είναι λίγο πιο έμπειρος αλλά παίζει και η ψυχολογία».

Τον προκαλούμε να πάρει θέση και για όσα λέγονται περί αγύμναστων παικτών στον Αρη.

«Τι να απαντήσω και σε ποιον, γιατί έχει σημασία κατ’ εμέ το ποιος είναι αυτός που λέει κάτι. Απλά όποιος θέλει μπορεί να πει ότι είμαι κακός προπονητής, δεν ανέχομαι όμως τη διαστρέβλωση της αλήθειας και το να θίξει κάποιος την υπόληψή μου.

Κάποιοι με βρήκαν στο ποδόσφαιρο, όπου έχω ανεβάσει πέντε-έξι ομάδες και άλλες τόσες τις έχω σώσει από υποβιβασμό. Αυτή η απαξίωση στην Ελλάδα γίνεται κατά κόρον.

Σήμερα δεν παίζει κάποιος ποδόσφαιρο μόνο με το ταλέντο, πρέπει να είναι αθλητής και η επιστήμη είναι αλληλένδετη. Λέτε εμείς να είχαμε βίτσιο κάθε 30-40 μέρες να… τσιμπάμε τους παίκτες για αίμα;

Με το μάτι δεν ψωνίζεις ούτε στο κρεοπωλείο. Οταν ζητάς τρία κιλά παϊδάκια, πρέπει να σου τα ζυγίσουν».