Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός του ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός αυτοτρολάρονται με αφορμή την τελευταία κινητικότητα για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στου Γουδή.

Λίγους μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα το 2006, στις οποίες ο συνδυασμός Ανοιχτή Πόλη έλαβε ποσοστό 10,5%, ο τότε επικεφαλής του Αλέξης Τσίπρας εξηγούσε σε συνέντευξή του πώς φανταζόταν την πόλη: «Το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας για τα ΙΧ, με την ταυτόχρονη λειτουργία ενός αξιόπιστου δικτύου μέσων μεταφοράς, νυχτερινά δρομολόγια του μετρό και λεωφορείων, δημιουργία τεσσάρων μεγάλων πνευμόνων πρασίνου (Γουδή, Βοτανικός, Κουντουριώτικα, Ριζούπολη), αναβάθμιση των πάρκων…».

Τον Ιανουάριο του 2010, ως πρόεδρος πια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, αν στηρίζουν τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στου Γουδή, ενάντια στην τσιμεντοποίηση και την εμπορευματοποίηση.

Σημείωνε πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη θεραπεία των πληγών που δημιούργησε η παραχώρηση έκτασης για τη λειτουργία του Badminton Theatre, μία ακόμα επίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο αστικό περιβάλλον. Υπενθύμιζε δε τη δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση του γηπέδου μετά το πέρας των Αγώνων.

Οταν το παρελθόν τρίζει σαν σκουριασμένος μεντεσές…