Είναι τουλάχιστον περίεργο να έχουν κάτι κοινό ο κύριος Ταΐπ Ερντογάν ο Δόναλντ Τραμπ (τοιούτως ανεγράφετο στας παλαιάς εφημερίδας ο Ντόλαντ όπως και η Ουάσιγκτον Ουασιγκτώνα. Στην αείμνηστο δε δοτική ”Εν Ουασιγκτώνι”) να έχουν κάτι κοινό λέγω, ο Τραμπ ο Ερντογάν και ο Αλέξης Τσίπρας.

Κι όμως έχουν και παραέχουν κάτι που τους ενώνει.

Κατά τη γνώμη τους για όλα φταίν’ τα ΜουΜουέ.

Κι ας βλέπουν, κι ας ξέρουν ότι μια εφημερίδα το πολύ να την διαβάσουν, διαβάζουν δέκα χιλιάδες κι έναν λογαριασμό στο Διαδίκτυο ίσαμε και ένα εκατομμύριο.

Το Διαδίκτυο όμως δεν μπορούν να του περάσουν λουκέτο. Αν και ο Ταΐπ προσπαθεί και ο δικός μας εδώ κάπως πήγε να το ποδηγετήσει φτιάχνοντας ένα μπλοκ με fuck news κατα την ορολογία του υπουργού κυρίου Πετρόπουλου θαρρώ. (Γιατί δεν θέλω να αποστηθίζω κι όλα τα ονόματα της, κατά κάποιον τρόπο, κυβέρνησής μας, είναι και σπατάλη κυττάρων στο φινάλε).

Το fuck news δεν πάει να πει ”Αυτά τα νέα τα γαμημένα”. Οχι, τι πρόστυχα που σκέφτεστε κι εσείς, εννοεί τα fake news το αμόρφωτο. You know fake? You don’t? Oh, naughty boy, I am terribly sorry. I try to explain: Λοιπόν το ”φακ-νιους” είναι μακρινό ξαδελφάκι του κόπι-πάστε, ανήκουν δε, και τα δύο, στη μεγάλη οικογένεια των κολεοπτέρων της κυβερνητικής κουλτούρας. Είναι εντελώς ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία, είναι όμως άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια εκπαίδευση που επαγγέλλεται η προσωρινώς κρατούσα κατάσταση.

Αφού λοιπόν τους ενοχλούν τόσο πολύ οι εφημερίδες και τα κανάλια με τα fake τους τα news ας κρατήσουν μόνο τα τρίδυμα της ΕΡΤ τα τριτοκοσμικά κατά Ξυδάκην.

Και για κάτι το πιο αντικειμενικό να βάλουνε και μια κοπελίτσα σαν κι αυτήν που βγάζει ο Υιός του Θεού της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, να μας γαβγίζει την μόνη αλήθεια. Δεν είναι και δύσκολο.

Πάρε την κυρία Ακριβοπούλου την Κατερίνα. Την θυμάμαι προ ΣΥΡΙΖΑ στα πάνελ που οδυρότανε σαν φιδοδαγκωμένη για τα Μνημόνια και τώρα δεν βλέπει την ώρα να υπογράψει την καταδίκη μας ο κύριος Τσαλακώτος. Πάρε λοιπόν την Κατερίνα σου, βάλ’ της ένα κιμονό, φάσκιωσέ την με δυο μεταξωτά ζωνάρια τρεις βελόνες στην καούκα κι έτσι που έχει και τη βραχνή την έντονη την τσιγαροφωνή, έτοιμη η αλήθεια σπίτι μας.

Απλά είναι τα πράγματα. Τι τα γυρίζουμε απο δω, τα πάμε από κει, λες κι είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού, που το βγάλανε στη γύρα, Ακαδημία Πλάτωνος – Αλεξάνδρας – Γουδή, και που θα σταματήσει;

Μια είναι η λύση Κατερίνα-κιμονό-καούκα και…

–Ατσαμπτσανιγού, γιαουγίτς; Ουίτσαμονοπσιγιού. Ατσαγιά. Κιμ Ουν.