Μόλις προχθές Πέμπτη σας έγραφα ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ποινική αποτίμηση της δράσης του Αρτέμη Σώρρα και της παρέας του ύστερα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου,

Και είχα, πάλι, γράψει για την πρωτοφανή καθυστέρηση και τα αργά αντανακλαστικά της Πολιτείας απέναντι στη δράση της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις.

Οι πληροφορίες μου –μένει να επιβεβαιωθούν –έλεγαν ότι ετοιμάζονται διώξεις για τα κακουργήματα της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, εξετάζεται αν έχει διαπραχθεί σειρά άλλων αδικημάτων όπως διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.

Την αρχή πάντως έκανε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, που επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Σώρρα και τη σύζυγό του, κρίνοντάς τους ενόχους για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Το ζευγάρι των καταδικασθέντων δεν προσήλθε στη δίκη του και μέσω συνηγόρου ζήτησε αναβολή, την οποία όμως δεν έκανε δεκτή το δικαστήριο διότι ήδη είχαν πάρει στο παρελθόν τρεις αναβολές για την ίδια υπόθεση!

Τι αφορούσε η υπόθεση; Σύμφωνα με τον μηνυτή (κουμπάρο και δικηγόρο αρχικά του ζεύγους) Φώτη Λεπίδα, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας το οποίο πήραν και στη συνέχεια το πούλησαν τρεις φορές με εξουσιοδοτήσεις χωρίς να αποδώσουν τα χρήματα. Στην αρχή μάλιστα τού είχαν υποσχεθεί πληρωμή με ληγμένα δηνάρια Κουβέιτ!

«Ο,τι σας χρωστάω πάρτε τα από τους λογαριασμούς μου» υποδείκνυε ο Σώρρας να λένε οι αφελείς οπαδοί του στην Εφορία και στα Ταμεία. «Δεν υπάρχει δικαστήριο να μη σε δικαιώσει» ισχυριζόταν προς κάθε οφειλέτη στα φυλλάδια που μοίραζε στις πλατείες. Μόνο που τώρα ο λογαριασμός έσκασε βαρύς στο δικό του κεφάλι.