Το δαχτυλίδι του Σταύρου πήρε ο Πιτέλα –αν και το ιδανικό για Το Ποτάμι θα ήταν να συνέβαινε το αντίθετο. Ο ιταλός πρόεδρος της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στη συνάντησή του με τον Θεοδωράκη φορούσε ένα πάνινο βραχιόλι (σαν τον δικό μας Μάρτη, μου το περιέγραψαν), το οποίο πήρε από πρώην ιταλούς φυλακισμένους. Ο Σταύρος, από την άλλη, φορούσε ένα δαχτυλίδι σεβαλιέ, που είναι επετειακό, φτιαγμένο ειδικά για τα τρία χρόνια Ποτάμι. Ο καλλιτέχνης δε που το φιλοτέχνησε έφτιαξε πάνω ένα σχήμα που θυμίζει τρεχούμενο νερό.

Ο Τζιάνι το πρόσεξε αμέσως και του άρεσε πολύ. Ο Σταύρος το έβγαλε, του το δώρισε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία, που αποτυπώθηκαν και σε φωτογραφία –ο ίδιος ο Πιτέλα τη ζήτησε, «μην πει τίποτα η γυναίκα του». Οπως φαίνεται, το κλίμα μεταξύ των δύο είναι ιδιαίτερα θερμό και η συνεργασία των δύο συνεχίζει να είναι στενή. Οι δύο άνδρες μίλησαν για ευρωπαϊκά θέματα, στα οποία υπάρχει πλήρης σύμπνοια, αλλά και για την πορεία της αξιολόγησης.

Ο Πιτέλα δεν είδε όμως χθες μόνο τον Θεοδωράκη. Πέρασε μια βόλτα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο δήλωσε «φανατικός υπερασπιστής της Ελλάδας», από το γραφείο της Φώφης Γεννηματά, με την οποία η σχέση παραμένει εγκάρδια, και μετά την εκδήλωση στο Δημαρχείο, από το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας ακόμα το μετάλλιο που του απένειμε ο Γιώργος Καμίνης περασμένο στον λαιμό.