Δεν είχα αντιληφθεί το βάθος των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση στα γαλάζια νοικοκυριά, αλλά δεν βρίσκω και λόγους να αμφισβητήσω την Αννα Καραμανλή που καταγγέλλει ότι οι υποψήφιοι ανταγωνιστές της στην αχανή Β’ Αθήνας περνούν πρώτα από μανάβικα, κρεοπωλεία και σουπερμάρκετ πριν χτυπήσουν πόρτες, σε ένα πρώιμο κυνήγι του σταυρού. Και δεν έχω λόγους να είμαι επιφυλακτικός, επειδή η βουλευτής, θαρραλέα και ευθυτενής, τα είπε μπροστά στον αρχηγό –προσδοκώντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους ή, ακριβέστερα, στα ράφια τους.

Αυτοχριζόμενοι

Η Καραμανλή, ίσως επειδή αντιλαμβάνεται ότι ένα βαρύ όνομα χωρίς ιστορία δεν εγγυάται τη διαχρονικότητα στα βουλευτικά έδρανα, ξεσπάθωσε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ εναντίον όσων γαλάζιων περιφέρονται στις δικές της εκλογικές γειτονιές με το «χρίσμα» του υποψήφιου βουλευτή στην καρτ-βιζίτ. Δεν την αδικώ –ο Γιάννης Καλλιάνος, για παράδειγμα, έχει γεμίσει τη μισή Αθήνα με την κάρτα του υποψηφίου.

Η αγανάκτηση της Αννας, ωστόσο, δεν είχε να κάνει με άλλα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιούν όσοι εποφθαλμιούν την έδρα της στη Β’ Αθήνας: «Στις γειτονιές που επισκέπτομαι άλλος μοιράζει ένα κιλό κιμά και προϊόντα από το μπακάλικο και άλλος αναλαμβάνει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις!..» είπε στον εμβρόντητο Μητσοτάκη.

Παραπονιάρηδες

Οι κατάσκοποί μου στο κεκλεισμένων των θυρών αρχηγικό «μασάζ» στους γαλάζιους βουλευτές με ενημερώνουν ότι η Καραμανλή δεν ήταν η μόνη παραπονιάρα. Η Κατερίνα Παπακώστα, που επίσης συμπιέζεται στη Β’ Αθήνας, είχε τον δικό της διπλό πόνο επειδή δεν βρήκε παρηγορία και επίσημα συλλυπητήρια από το κόμμα για την πρόσφατη απώλεια της μητέρας της, ενώ ο Κώστας Βλάσης ζήτησε να μάθει τι θα γίνει με την κόρη του Πέτρου Τατούλη στην Αρκαδία.

Οι πηγές μου, εξάλλου, κατέγραψαν βολές και κατά των αντιπροέδρων Κωστή Χατζηδάκη και Αδωνη Γεωργιάδη για υπόγειες «συμμαχίες» με οιονεί υποψηφίους στη Β’ Αθήνας. Προεξοφλώ ότι το αίμα θα τρέξει όταν σφίξουν για τα καλά οι προεκλογικές ζέστες.