Η κερκόπορτα που είχε ανοίξει στην εστία του ο Στέφανο Λεάλι στέρησε από τον Ολυμπιακό την άλωση της Πόλης!

Τα συνεχόμενα δώρα του ιταλού κίπερ (είχαν αρχίσει από το πρώτο ματς) έκαναν πολύ απλή την υπόθεση πρόκριση για την έτσι και αλλιώς πιο ποιοτική Μπεσίκτας, η οποία στο τέλος έφτασε σε θρίαμβο (4-1).

Τα φθηνά γκολ –και χθες –στη Vodafone Arena καταδίκασαν τον Ολυμπιακό του Βασίλη Βούζα, που έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ιστορική πρόκριση. Εχοντας μειώσει το σκορ και παίζοντας με παίκτη παραπάνω για 35 λεπτά (μέχρι το 3-1 που έκλεισε την υπόθεση πρόκριση) έδειχνε ικανός για την ανατροπή και την ισοφάριση σε 2-2 που θα του έδινε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οταν όμως έχεις έναν τερματοφύλακα που προσφέρει δώρο τα τρία από τα τέσσερα γκολ του αντιπάλου, τότε δεν πας πουθενά. Από τη στιγμή μάλιστα που στις μεγάλες νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια, ο Νο 1 πρωταγωνιστής ήταν ο Ρομπέρτο.

Τώρα ο Ολυμπιακός παίζει με τον αποκαλούμενο από τους ειδικούς –ακόμα και Ιταλούς –«μικρό Μπουφόν», ο οποίος όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το προσωνύμιο αυτό.

Είναι απορίας άξιο πώς ένας τερματοφύλακας που προέρχεται από τη Γιουβέντους και προπονείται κοντά στον Μπουφόν, να υστερεί σε τόσο βασικά θέματα, όπως είναι το παιχνίδι με τα πόδια και τα μακρινά σουτ.

Και στις δύο προσπάθειες του Μπάμπελ ο Ιταλός έχει «πνίξει» τα γκολ και δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά το γρήγορο προβάδισμα με 2-0 (10′ Αμπουμπακάρ από λάθος του τραγικού χθες Φορτούνη, 22′ Μπάμπελ) νόμιζαν ότι τελείωσαν τη δουλειά.

Το εξαιρετικό γκολ του Ελιουνούσι με ψαλιδάκι (2-1 στο 30′) σε συνδυασμό με την κόκκινη στον Αμπουμπακάρ για κουτουλιά στον Ρέτσο (39′) άλλαξαν τα δεδομένα, με την ελληνική ομάδα να παίρνει τα ηνία και να δείχνει ικανή να έχει στην πίεση τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος για να «κλέψει» την πρόκριση.

Στο 58′ όμως φάνηκε η σημαντικότερη διαφορά των δύο ομάδων που έπαιξε καθοριστικό ρόλο: ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, ο Φάμπρι, τραυματίστηκε χτυπώντας στο δοκάρι, αλλά έσωσε την ισοφάριση στο πολύ έξυπνο σουτ του Φορτούνη, ενώ ο Λεάλι λίγο αργότερα άνοιξε την πόρτα στον Μπάμπελ (3-1 στο 75′) λίγο πριν ο Τοσούν βάλει το κερασάκι στην τούρτα (4-1 στο 84′) με τους Τούρκους να χορεύουν συρτάκι τους Ερυθρολεύκους.

Μπεσίκτας: Φάμπρι, Γκιόκχαν Γκιονούλ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Εζιακούπ (60′ Ουισάλ), Κουαρέσμα (82′ Τοσούν), Ταλίσκα (90′ Ινλέρ), Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76′ Μάρτινς), Καμπιάσο (67′ Μάριν), Φορτούνης, Μανθάτης (56′ Σεμπά), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.