Αν απομονώσεις το τελικό σκορ, ασφαλώς και θα μονολογήσεις «πάλι βαριά ήττα και αποκλεισμός»; Ωστόσο, η κατάσταση δεν αντικατοπτρίζει πλήρως το τελικό σκορ, οπότε δικαίως νιώθουν πικραμένοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που σταμάτησε στην Πόλη η πορεία της ομάδας στην Ευρώπη. Ολα θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλύτερα, αλλά αξίζει να σταθούν στα λάθη μιας σεζόν που άρχισε στραβά και συνεχίστηκε με τις ανάλογες αναταράξεις.

Οποιος πάει να «ξεσκονίσει» το χθεσινό ραντεβού με την Μπεσίκτας, σε δύο σημεία στέκεται προκειμένου να εξηγήσει το «γιατί». Πρώτον, ο Ολυμπιακός μολονότι πίεσε δεν πέτυχε την ισοφάριση προτού τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και όταν απέναντί του είχε έναν σαστισμένο και με παίκτη λιγότερο αντίπαλο. Δεύτερον, αποδείχθηκε ότι τα πειράματα με τους ταλαντούχους γκολκίπερ μπορεί να βγαίνουν στο εγχώριο πρωτάθλημα, στην Ευρώπη ωστόσο απαιτούνται πείρα και στιβαρή παρουσία. Οχι πως ο Καπίνο εμπνέει εμπιστοσύνη στον απόλυτο βαθμό, ποιος όμως μπορεί στα σοβαρά να προχωρήσει με τον νεαρό Ιταλό που είναι «ή του ύψους ή του βάθους»; Ασχημη συγκυρία το γεγονός ότι σε μία εβδομάδα έκανε σε δύο ματς σφάλματα απανωτά.

Απέτυχαν!

Βούζας και ποδοσφαιριστές απέτυχαν να διαχειριστούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, ουδέποτε απείλησαν στα σοβαρά (με εξαίρεση το φάουλ του Φορτούνη στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, που το έβγαλε πετώντας ο κίπερ της Μπεσίκτας) και τελικά προέκυψε ένας σκληρός αποκλεισμός. Ακόμη χειρότερα, το σκορ παραείναι βαρύ. Ισως, όμως, αποδειχθεί βάλσαμο και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ενδυνάμωσης του Ολυμπιακού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση και ήττα τιμητική, οι περισσότεροι θα μιλούσαν για «πρόκριση που χάθηκε στις λεπτομέρειες». Το πρόβλημα δεν πρέπει να μπαίνει κάτω από το χαλί, να το αντιμετωπίζεις κατάματα χρειάζεται. Και είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία να περάσει στα προημιτελικά. Πότε επιτέλους θα προχωρήσει και πότε θα αξιοποιήσει τη δεδομένη εμπειρία του ύστερα από τόσες συμμετοχές στο υψηλότερο επίπεδο;

Οχι μόνο αυτός

Δεκτές οι ανεπανάληπτες γκέλες του Λεάλι, όχι όμως και να αποτελέσει εξιλαστήριο θύμα ο Ιταλός. Τουλάχιστον δεν ευθύνεται μόνο αυτός. Το γεμάτο κενά ρόστερ, οι ελλείψεις σε θέσεις κλειδιά, η απουσία προσωπικοτήτων σε γόνιμη για ποδόσφαιρο ηλικία, είναι θέματα που θα διερευνηθούν οσονούπω ή αυτό είναι ανάγκη να συμβεί. Κατά τα λοιπά, ο Καπίνο ετοιμάζει τα γάντια του για το ντέρμπι στο οποίο προφανώς ο Ολυμπιακός θα κατέβει με τραυματισμένη ψυχολογία. Ο Ιταλός δεν μπορεί να σταθεί και συνεπώς ο έλληνας τερματοφύλακας καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά σε μια έδρα που προ διετίας ήταν το «σπίτι» του, με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται.

Γήπεδα

Νέο σίριαλ στον ορίζοντα. Η απόφαση για να μετακομίσει στο Γουδή ο Παναθηναϊκός προκαλεί πολλές συζητήσεις. Γιατί το Τριφύλλι δεν φαίνεται ενωμένο στα ενδότερα και σίγουρα η ΚΑΕ εκφράζει τις έντονες διαφωνίες της. Την ίδια ώρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια μαίνεται ο πόλεμος όσων είναι υπέρ και όσων είναι κατά της κατασκευής γηπέδου, με τις πορείες να διαδέχονται η μια την άλλη.