Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε για ένατο ματς χωρίς νίκη στη Σούπερ Λίγκα, αλλά με τον βαθμό που πήρε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) παραμένει εκτός επικίνδυνης ζώνης. Ωστόσο, ο Στάικος Βεργέτης παραδέχτηκε ότι η ομάδα χρειάζεται αρκετή δουλειά: «Εχουμε δύο εβδομάδες να δουλέψουμε ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια», είπε ο τεχνικός του Αστέρα που είδε για ακόμα μία φορά τον Μιχάλη Μανιά να καθαρίζει. Οπως και στη Λιβαδειά, έτσι και χτες, ο 27χρονος επιθετικός σκοράρισε (70′) για να δώσει τον βαθμό στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Ζάιρο (27′) ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Κόντε.

«Ο Αστέρας ήθελε τη νίκη και γνωρίζαμε ότι ήταν μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας. Είχαμε καλή αγωνιστική εικόνα, σωστή οργάνωση και πήραμε την ισοπαλία. Ηταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι και θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο», είπε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης.Μετά το γκολ του Ζάιρο, ο Βεργέτης πέρασε στο παιχνίδι τον Ιωαννίδη παίζοντας με δύο επιθετικούς. Ο Αστέρας πίεσε, είχε φάσεις για γκολ (17 τελικές, οι 10 στην εστία), αλλά ήταν εξαιρετικός για ακόμα μία φορά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

«Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες. Και στα δύο παιχνίδια που ήμουν στον πάγκο η ομάδα δέχτηκε γκολ αλλά αρνήθηκε να χάσει. Είχε πείσμα και πάθος, στοιχεία που αντικαθιστούν τις όποιες αδυναμίες που υπάρχουν», είπε επίσης ο Βεργέτης.

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γκαϊντούτσικ (54′ Κώτσιρας), Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς (39′ Ιωαννίδης), Φαρίνια, Μάσα (77′ Κυριακόπουλος), Μανιάς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μπέριος, Λίλα, Μπουκουβάλας (90′ Καρανίκας), Γιάκος, Μιχαήλ, Ναδάλες (82′ Κοροβέσης), Τζημόπουλος, Ακόστα, Ζάιρο, Κόντε (66′ Κοζορώνης).