Αόρατος

Στον πρώτο γύρο τα δείγματα γραφής στα εντός έδρας ντέρμπι ήταν εντυπωσιακά. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τρεις νίκες, με αυτές κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να χαρακτηρίζονται ως πανεύκολες. Τώρα, όμως, ο δίσκος γύρισε. Εντός λίγων εβδομάδων η καθίζηση που παρατηρείται είναι άνευ προηγουμένου. Με την ΑΕΚ, ούτε μία κλασική ευκαιρία. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, τίποτα. Και χθες, επιθετικά ο Ολυμπιακός άγγιξε το μηδέν αναφορικά με το πώς (δεν) έφτανε κοντά στην εστία. Οσοι οπαδοί της ομάδας αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε μόνιμη βάση με κόκκινα γυαλιά, δεν χωρά αμφιβολία πως θα προβληματίζονται. Καθε ματς και χειρότερος, κάθε ραντεβού και λιγότερο δυνατός ο Ολυμπιακός. Αρα, κάτι πάει λάθος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα και τη συνέχεια, ο τίτλος έχει εξασφαλιστεί, εκτός πάλι αν συμβούν τα απίθανα. Αλλά το ζήτημα για τον κυρίαρχο στην εγχώρια λίγκα δεν είναι μόνο μια ακόμη διάκριση, αλλά να βελτιωθεί σε καίριους τομείς και όχι να τρεκλίζει. Η εικόνα του δεν συνάδει με αυτό που αναμένει ο κόσμος και ασφαλώς η διοίκηση.

Ζέκα

Λίγες ώρες πριν από την ενσωμάτωσή του στην εθνική ομάδα για το σημαντικό ματς στις Βρυξέλλες, ο μέσος του Παναθηναϊκού έδειξε ένα πρόσωπο από το παρελθόν: με πολλά τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις, πάθος και σπουδαία προσφορά στο σύνολο. Αυτός ο Ζέκα έχει πολλά να προσφέρει και όντως δίνει ζωντάνια και κίνηση σε σύνολο που ενίοτε παίζει σε αργούς ρυθμούς.

Επιστροφή

Αν κάποιος από τους δανεικούς του Ολυμπιακού έχει μεγάλες ελπίδες να γυρίσει στη βάση του, σίγουρα είναι ο Γιαννιώτης. Εξοχο πρωτάθλημα από τον νυν «κίπερ» του Πανιωνίου, καλή απόδοση και χθες στην Τούμπα, γεμάτη σεζόν. Μετά το φινάλε του Λεάλι στον Ρέντη ουσιαστικά έμειναν μόνο με τον Καπίνο στον «άσο», οπότε είναι βέβαιο ότι θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα και τις πιθανές λύσεις.

Λάθος πανηγυρισμοί

Το 1980, ένας αργεντινός φορ ονόματι Αντρεούτσι είχε σημειώσει γκολ σε ματς του Παναθηναϊκού απέναντι στην Καβάλα και έσπευσε να δείξει τα γεννητικά του όργανα στην εξέδρα. Μολονότι φορούσε τη φανέλα με το τριφύλλι, οι μέρες του στη Λεωφόρο αποδείχθηκαν μετρημένες. Τέτοια πράγματα, τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Χθες, ο Πέλκας, ένας νεαρός μεσοκυνηγός του ΠΑΟΚ, ξέσπασε με ανάλογο τρόπο, έστω κι αν δεν ήθελε να στείλει μήνυμα στην εξέδρα. Γιατί πανηγύρισε με τέτοιο τρόπο; Αβυσσος η ψυχή του. Η κόκκινη απολύτως δικαιολογημένη. Και μένει να δούμε αν φροντίσει ο ΠΑΟΚ να συνετίσει τον παίκτη τώρα που είναι νωρίς.

Τέλος εποχής

Ο θάνατος του Θόδωρου Νικολαΐδη, ιστορικού εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «Φως των Σπορ», ξεπέρασε τα στενά (ίσως) όρια της αθλητικής δημοσιογραφίας. Δεν πρέπει να κάνει εντύπωση πως συλλυπητήριες δηλώσεις έκαναν πολιτικοί άνδρες, ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ούτε πως αναφέρθηκαν στον βετεράνο δημοσιογράφο μεγάλες ομάδες, παραδοσιακοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Αυτό, πολύ απλά, εξηγείται από το εκτόπισμα του Θόδωρου Νικολαΐδη. Και το ήθος που έβγαζε προς όλους, κάτι σπάνιο σήμερα με τις συνθήκες ανθρωποφαγίας και τα πισώπλατα μαχαιρώματα να κυριαρχούν.