Σημαντική ενίσχυση των επιδόσεων και μεγεθών της και αύξηση των καθαρών κερδών της πέτυχε το 2016 η εταιρεία Συστήματα Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, κατά το 2016 η Συστήματα Sunlight σημείωσε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της, καταγράφοντας πωλήσεις ρεκόρ που ανήλθαν σε 168,4 εκατ. ευρώ, έναντι 136,6 εκατ. ευρώ το 2015 (αύξηση 23,3%).

Σημαντική βελτίωση μεγεθών επιτεύχθηκε και στο επίπεδο των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του Ομίλου Sunlight, με τον κύκλο εργασιών το 2016 να ανέρχεται σε 153,9 εκατ. ευρώ, έναντι 132,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015 (αύξηση 16%). Σε επίπεδο ομίλου το EBIDTA ανήλθε στα 17,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 41% και κέρδη προ φόρων στα 2,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2 εκατ. ευρώ το 2015.

Επίσης, η ζήτηση για μπαταρίες της Συστήματα Sunlight από τις ξένες αγορές αυξήθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα το έτος 2016 να αποτελεί σταθμό για τον όγκο παραγωγής, αφού η εταιρεία κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ενάμισι εκατομμυρίου προϊόντων (στοιχείων μπαταρίας) καταγράφοντας αύξηση 20,9%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Sunlight Βασίλη Μπίλλη, «η εταιρεία ανέπτυξε περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα σε νέες μεγάλες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, σε συνέχεια της εισόδου της σε Ασία και Αφρική τα προηγούμενα έτη».  Αντίστοιχα και προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της, η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, με την πρόσληψη επιπλέον 126 νέων εργαζομένων – κυρίως στη μονάδα της στην Ξάνθη – με τον συνολικό αριθμό των άμεσων θέσεων εργασίας να φτάνει πλέον τις 746.