Ο κύβος ερρίφθη. Μέχρι το μεσημέρι ο Ολυμπιακός θα περιμένει την απάντηση του Ρεμί Γκαρντ, αλλιώς θα προχωρήσει πιθανότατα σε συνεργασία με τον Τάκη Λεμονή!

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν δεδομένο ότι ήθελαν να συνεργαστούν με γάλλο προπονητή αυτή τη φορά, αλλά η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι δύσκολα στην παρούσα φάση αναλαμβάνει ξένος προπονητής από τώρα, όλοι προτιμούν από το καλοκαίρι. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δώσει διορία μέχρι σήμερα το μεσημέρι στον γάλλο τεχνικό να τους απαντήσει, αλλιώς θα ενεργοποιήσουν το plan B που αφορά τον πρώην τεχνικό της ομάδας Τάκη Λεμονή με τον οποίο μάλιστα έγινε και συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο Μοντανιέ ήταν αρνητικός ενώ το κασέ του Ισπανού Χουάντε Ράμος ξέφευγε από τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

Πώς όμως για πρώτη φορά επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη εγκαταλείφθηκε η επιλογή προπονητή από την Ιβηρική Χερσόνησο καθώς μόνο Ισπανοί και Πορτογάλοι έχουν προπονήσει τον Ολυμπιακό την τελευταία επταετία –χωρίς να υπολογίζουμε κάποιους υπηρεσιακούς τεχνικούς όπως ο Νικοπολίδης ή ο Βούζας που τώρα κάθεται στον πάγκο;

Πρώτα από όλα ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπιστεύεται τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Φρανσουά Μοντεστό που είχαν αυτές τις επιλογές. Επίσης ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει φέρει γάλλους παίκτες, κάποιους από τους οποίους πούλησε αργότερα με σημαντικά κέρδη.

Επίσης οι γάλλοι προπονητές δουλεύουν πολύ με το να αναδεικνύουν νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες των συλλόγων όπου εργάζονται (ο Γκαρντ φημίζεται μάλιστα γι’ αυτό) και είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να πάει χαμένη η κληρονομιά που άφησε ο Πάουλο Μπέντο προωθώντας στην πρώτη ομάδα τέσσερις νεαρούς από τις ακαδημίες (Μανθάτης, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Νικολάου) δίνοντάς τους μάλιστα ρόλο βασικού σε πολλά και κρίσιμα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οσον αφορά τον Τάκη Λεμονή είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στους φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού, κυρίως γιατί ήταν πολύ δεμένος με την ομάδα έχοντα φορέσει άλλωστε και τη φανέλα της για αρκετά χρόνια.

Μαζί του οι Ερυθρόλευκοι είχαν κάνει τα πρώτα διπλά στην ιστορία τους σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (σε Βρέμη και Ρώμη με Βέρντερ και Λάτσιο παίρνοντας την πρόκριση για τις 16), ενώ είχαν πετύχει και τη μεγαλύτερη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ (6-2 τη Λεβερκούζεν, όμως χωρίς να πάρουν τελικά την πρόκριση). Παράλληλα έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό ως προπονητής τρία πρωταθλήματα (2001, 2002, 2007). Αυτή τη στιγμή ο Τάκης Λεμονής δείχνει ως η πιο πιθανή λύση.