Ενδεδειγμένη λύση

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην πιάτσα η πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να επαναφέρει τον Τάκη Λεμονή στον Ρέντη για να του αναθέσει να οδηγήσει την ομάδα στο νταμπλ. Αρχικά το θέμα διαψεύστηκε, σύντομα ωστόσο επιβεβαιώθηκε πως ο καπνός που είχαν σηκώσει οι φήμες είχε από κάτω και φωτιά.

Οι γάλλοι προπονητές που βρέθηκαν στο στόχαστρο των Ερυθρολεύκων, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, ήταν επιφυλακτικοί να αναλάβουν το βαρύ καράβι του Ολυμπιακού και γρήγορα οι διοικούντες την ΠΑΕ των πρωταθλητών αναζήτησαν εναλλακτική λύση. Ενδεχομένως μάλιστα η λύση Τάκη Λεμονή είναι πιο ενδεδειγμένη για να πετύχουν οι Ερυθρόλευκοι τους στόχους τους, που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας, από έναν προπονητή που μπορεί να μοιάζει καλύτερη περίπτωση ως επένδυση στο μέλλον αλλά μέχρι να μάθει τα ονόματα των παικτών του θα έχει τελειώσει η σεζόν.

Προβάδισμα από την Κυριακή

Το ενδιαφέρον όμως στην ιστορία είναι ότι η υπόθεση Λεμονή έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό αρκετά 24ωρα νωρίτερα από την Τρίτη που βγήκε στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Υπάρχει ένα γεγονός που δεν μπορεί να εκληφθεί ως απόδειξη, αλλά μόνο ως σύμπτωση δεν αντιμετωπίζεται. Την Κυριακή παραιτήθηκε από τον Ολυμπιακό Λαυρίου ο προπονητής της ομάδας. Είχε αναλάβει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα (21/12) και την Κυριακή αποφάσισε να αποχωρήσει. Πρόκειται για τον Μιχάλη Καβαλιέρη, ο οποίος θα αναλάβει βοηθός του Τάκη Λεμονή.

Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση της Καλαμαριάς στον Σαββίδη

Μύλος είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν. Κι αυτό εκλάβετέ το και ερμηνεύστε το με όποιο τρόπο θέλετε και για οποιαδήποτε περίπτωση σκέφτεστε. Αφορμή μου έδωσε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που βολοδέρνει στην Γ’ Εθνική και προσπαθεί να προβιβαστεί στη Football League, έβγαλε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση κατά του Ιβάν Σαββίδη.

Η πρώτη αντίδραση διαβάζοντάς την είναι έκπληξη. Η Καλαμαριά βγαίνει στην κόντρα με τον ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο της; Από πού κι ώς πού; Γιατί τώρα; Πού βρίσκεται ο κοινός τόπος των δύο αυτών ομάδων;

Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής. Η Καλαμαριά έχει βασικό αντίπαλο για την άνοδο τη Δόξα Δράμας. Οι πληροφορίες λένε πως οι Δραμινοί έχουν ανοιχτή γραμμή με τον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη λέγεται πως οι άνθρωποι του Δικεφάλου θα χαιρόντουσαν αν η Δόξα έπαιρνε την άνοδο. Η Καλαμαριά, από την άλλη, έχει τη στήριξη άλλου ισχυρού παράγοντα που θεωρητικά είναι στην ίδια όχθη με τον Σαββίδη, αλλά τώρα που αρχίζει το νέο μοίρασμα της πίτας μάλλον δεν κάθονται δίπλα δίπλα.

Νέο σενάριο με Αγγέλου

Τελειώνει ο Μάρτιος σε λίγες ημέρες, μπαίνουμε στο Πάσχα σιγά σιγά και η εθνική ομάδα περιμένει την ανάστασή της έπειτα από οκτώ χρόνια στα οποία έχει πέσει σε κώμα. Ακόμη όμως η ελληνική Ομοσπονδία δεν έχει βρει τον προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε πριν από περίπου έναν μήνα ότι «σύντομα θα έχουμε νέα». Ο χρόνος όμως είναι σχετικός και το σύντομα μπορεί ο καθένας να το ερμηνεύσει όπως θέλει.

Εσχάτως κυκλοφορεί μια φήμη που ολοένα φουντώνει περισσότερο. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Λέγεται λοιπόν στην Πάτρα ότι ψηλά στη λίστα των υποψηφίων έχει ανέβει ο Βαγγέλης Αγγέλου (φωτογραφία). Ο έμπειρος προπονητής του Προμηθέα Πατρών έχει βοηθήσει τους νεοφώτιστους στην Α1 να κάνουν μια αξιοπρόσεκτη πορεία και αυτό ήταν ένας ακόμη λόγος για να πέσει το όνομά του στο τραπέζι της ΕΟΚ.

Το σενάριο έχει και άλλη πτυχή. Ο Αγγέλου έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και αυτό, αναφέρει η ίδια πηγή πως κάνει ακόμη πιο δελεαστική για την ΕΟΚ τη λύση του χαλκιδαίου προπονητή. Η φήμη λοιπόν λέει πως το θέμα συζητιέται για να αναλάβει ο Αγγέλου με τον Ιβκοβιτς σε ρόλο συμβούλου. Δύσκολο, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο.

Εξελίξεις για ΣΕΦ και ποδηλατοδρόμιο

Γήπεδα παντού και για όλους. Οι εξελίξεις είναι πολλές και ραγδαίες, αφού αίφνης έχουμε πολλά πρότζεκ που αφορούν πολλές ομάδες και για καθένα από αυτά εμπλέκονται πολλοί φορείς. Να πω την αλήθεια μου, κρατώ μικρό καλάθι για όλα αυτά, ψάχνοντας όμως το ρεπορτάζ έφθασαν στα αφτιά μου διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφοριούλες που μπορώ να μεταφέρω.

Για την υπόθεση του ΣΕΦ που η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί στους αδελφούς Αγγελόπουλους, υπάρχει θέμα με τον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις που θέλει η Πολιτεία να εξασφαλίσει στον Εθνικό και στον στίβο που ξεσπιτώθηκαν από το Γ. Καραϊσκάκης το 2004. Αυτό όμως δεν φαίνεται ικανό να κολλήσει το σχέδιο. Σύντομα ειδική επιτροπή της ΓΓΑ θα καταθέσει στον Γιώργο Βασιλειάδη την πρότασή της, που θα περιλαμβάνει και ανέγερση ξενοδοχείου δίπλα στο γήπεδο!

Ακόμη πιο σύντομα θα υπάρξει απάντηση που την περιμένουν στο υφυπουργείο για χώρο στον οποίο έχει επιλεγεί για να μεταφερθεί η πίστα ποδηλασίας από το ΟΑΚΑ, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το πρότζεκτ για κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο ποδηλατοδρόμιο. Λεπτομέρειες προσεχώς.

Αίτημα από την πράσινη ΚΑΕ

Στις εξελίξεις που αναφέρω στο τέλος του βασικού κειμένου για τα γηπεδικά προσθέστε και μία ακόμη κίνηση που μαθαίνω ότι είναι έτοιμη να κάνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι θα επαναφέρουν με κάθε επισημότητα το αίτημά τους για πολυετή παραχώρηση του ΟΑΚΑ.

Αύριο μάλιστα

Κουίζ

Πένθος τις τελευταίες ημέρες για την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας που έχει σημαδέψει την αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Του εκδότη της αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ» Θόδωρου Νικολαΐδη. Φίλοι και αντίπαλοι συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον «κυρ Θόδωρο». Ανάμεσα σε τόσους επώνυμους και πλήθος κόσμου έλαμψε διά της απουσίας του ίσως ο πιο ευνοημένος από τον Νικολαΐδη και το «Φως». Ποιος ήταν;