Για μία ώρα το Σάββατο μεγάλο μέρος του πλανήτη θα παραμείνει στο σκοτάδι: από την Αυστραλία, τις Φιλιππίνες και τη Σιγκαπούρη έως την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική και την Παραγουάη. Χιλιάδες πόλεις ανά τον κόσμο θα συμμετάσχουν στην Ωρα της Γης, τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή της WWF, που φέτος συμπληρώνει τα 10 χρόνια.
Στις οκτώ και μισή το βράδυ ομάδες, δήμοι, επιχειρήσεις και μνημεία σε όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στη δράση σβήνοντας τα φώτα. Για μία ακόμη φορά η Ακρόπολη θα είναι ανάμεσα στα παγκόσμια μνημεία, όπως ο Πύργος του Αϊφελ ή η Όπερα του Σίδνεϊ που θα συσκοτιστούν.
«Με τη χώρα μας και τη Μεσόγειο να είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, δεν έχουμε καιρό να χάσουμε. Η ώρα να αλλάξουμε την κλιματική αλλαγή είναι τώρα. Όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα –πιο επίκαιρο από ποτέ –ενάντια στον άνθρακα και την υποβάθμιση των φυσικών μας πόρων, που είναι και η ασπίδα μας. Σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, ρίχνουμε φως στη συλλογική δράση απέναντι στη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπισε ποτέ ο πλανήτης μας», δηλώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.
Από την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε η Ώρα της Γης, το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως συντονίζονται με το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη. Πέρυσι, συνολικά 178 χώρες πήραν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, πάνω από 12.700 μνημεία και αξιοθέατα «βυθίστηκαν» στο σκοτάδι για μία ώρα ενώ σχεδόν 2,5 εκατομμύρια δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «Ώρας της Γης».