Βαριά κακουργήματα, οκτώ κατηγορούμενοι και ένα ένταλμα σύλληψης είναι ο ποινικός απολογισμός της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για την υπόθεση με βασικό πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα.

Τα αδικήματα για τα οποία η εισαγγελική λειτουργός άνοιξε τον κύκλο των διώξεων είναι: σύσταση, ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου εις βάρος του Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, απόπειρες απάτης, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση και διέγερση για τη διάπραξη αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων, ψευδορκίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κ.ά.

Ο δικαστικός λειτουργός στον οποίο ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης εξέδωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος παρά την καταδίκη του προ ημερών από το Εφετείο Πατρών εξακολουθεί να παραμένει άφαντος για τις Αρχές. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από το πόρισμα προκύπτει ότι σε δώδεκα χιλιάδες ανέρχονται οι πολίτες που επικαλούνται τις εξαγγελίες Σώρρα και δεν πληρώνουν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η ζημιά του Δημοσίου καθημερινά αυξάνεται. Ενδεικτικά αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα ότι για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ(!) ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά δεν εισπράττονται από Δημόσιο, εφορίες κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη έρευνα της Δικαιοσύνης για τα έργα και τις ημέρες του Σώρρα ξεκίνησε ύστερα από παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Κοντονή.