Η ελληνική πρωτιά

Ερχεται από το εξωτερικό η κάτωθι είδηση και έχει το ενδιαφέρον της: στο εγχώριο πρωτάθλημα δίδονται οι περισσότερες κάρτες, πάντα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Λίγκες της Γηραιάς Ηπείρου. Για να έχουμε πλήρη εικόνα, οι κίτρινες είναι 5,23 ανά αγώνα και οι κόκκινες 0,29. Φυσικά, αυτή η πρωτιά ουδόλως μας τιμά και φανερώνει ορισμένα θέματα που καλό είναι να τα δούμε: πρώτον, οι διαιτητές δείχνουν πνιγμένοι στην ανασφάλεια, αδυνατούν να επιβληθούν και κάνουν συχνά-πυκνά χρήση των εξουσιών τους, αλλά με ολότελα λάθος τρόπο. Δεύτερον, οι παίκτες είναι κακομαθημένοι, συνέχεια διαμαρτύρονται, ενώ στερούνται τεχνικών στοιχείων με αποτέλεσμα να υποπίπτουν αρκετές φορές σε σκληρά μαρκαρίσματα. Και τρίτον, το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι τόσο χαμηλό, ώστε τον πρώτο λόγο έχουν οι διαιτητές και οι κάρτες, πολύ απλά γιατί ο καθαρός χρόνος αγώνα είναι ελάχιστος. Διαλέγετε και παίρνετε –πρόβλημα όμως υπάρχει και είναι οφθαλμοφανές.

Αθώος

Αθώος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά και από κάθε ευθύνη σχετικά με τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά το τέλος του περιβόητου αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, κρίθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτή ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά στη δίκη του απέναντι στον Τζιμπρίλ Σισέ. Οσον αφορά την κατηγορία της εξύβρισης (σ.σ.: που δεν υπήρχε, αλλά τέθηκε στη διαδικασία της δίκης), θεωρήθηκε ότι έπρεπε να προκύψει απαλλαγή με παρέλευση λόγω παραγραφής αδικήματος. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αθωώθηκε για τα επεισόδια, καθόσον ο δικαστής έκρινε ότι από την πλευρά των Κόκκινων είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν.

Απόλυση – έκπληξη

Το ‘χει η μοίρα του Γιάννη Καλματζίδη να πίνει το πικρό ποτήρι του χωρισμού με ομάδες που οδήγησε στην κορυφή. Παρά τους τίτλους που κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ, στην Πυλαία έκριναν ότι έκανε τον κύκλο του και του έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Να φταίει η κακή φετινή πορεία και το γεγονός ότι ηττήθηκε σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο; Το βέβαιο είναι ότι οι παράγοντες επέλεξαν αλλαγή και έδωσαν τα ηνία της ομάδας στο βόλεϊ του ΠΑΟΚ στον Χόρχε Ελγκέτα. Ο αργεντινός κόουτς ως παίκτης πέρασε από Νίκαια και Ολυμπιακό, ενώ βρέθηκε και στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ρονάλντο

Αναμφισβήτητα πρόκειται για τον Μίδα του παγκόσμιου αθλητισμού. Σύμφωνα με το σημερινό «France Football» οι ετήσιες απολαβές του είναι στα 87,5 εκατ. ευρώ, με τον Μέσι να ακολουθεί με 76,5 εκατ. Δύο σύμβολα της σύγχρονης εποχής που βλέπουν διαρκώς τις καταθέσεις τους να αυξάνονται.

Λίλα

Με ανάρτησή του στο facebook ζήτησε συγγνώμη για τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε για τον χριστιανισμό. Το θέμα είναι κατά πόσο εννοεί τη μεταμέλεια που δείχνει, διότι ο συγκεκριμένος όλο προβλήματα δημιουργεί στην Ηπειρο και οι κάτοικοι δείχνουν εξοργισμένοι μαζί του.