Βοηθοί να σου πετύχει…

Το γεγονός πως η διαιτησία σηκώνει πάντα θύελλα συζητήσεων είναι αδιαμφισβήτητο. Και επίσης, ουδείς παραγνωρίζει ότι και τούτη τη σεζόν γίνονται λάθη, μολονότι οι ομάδες δεν σηκώνουν τους τόνους. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει στα ενδότερα, καλό είναι να το δούμε ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα. Εγιναν, λοιπόν, νέα τεστ για όσους διαιτητές κόπηκαν πριν από περίπου έναν μήνα, αλλά και πάλι η αποτυχία ήταν συνοδός στις προσπάθειές τους. Μόνο ο Σίπκας πέρασε τα αγωνιστικά τεστ και μέσα στους κομμένους ήταν ο ρέφερι Λαμπρόπουλος και η βοηθός Κουρομπύλια. Γίνεται σαφές ότι μέχρι το φινάλε της περιόδου δεν πρόκειται να οριστούν και η σχετική λίστα μικραίνει. Φυσικά, αυτό είναι το ένα ζητούμενο. Το δεύτερο σχετίζεται με την αδυναμία αρκετών να αντεπεξέλθουν σε τεστ φυσικής κατάστασης και ένα τρίτο αφορά στο τι προέκυψε από τη διδασκαλία σε βίντεο που έγινε στους βοηθούς. Υποθέτουμε ότι οι αρμόδιοι τους έδειξαν και περιπτώσεις οφσάιντ. Αλλά εάν ένας παίκτης καλύπτεται από δύο ή τρεις αμυντικούς και ο βοηθός σηκώνει καμαρωτός το σημαιάκι του, τι παραπάνω πρέπει να γίνει για να τον διώξουν και όχι να επιχειρήσουν να του κάνουν μάθημα κανονισμών;

Ανεβαίνει επίπεδο

Ξεφεύγει ο Ολυμπιακός. Μόνον οι κοντόφθαλμοι δεν το αντιλαμβάνονται. Το βράδυ της Δευτέρας, οι διοικητικοί του με επικεφαλής τον Μαρινάκη δεξιώθηκαν τα μέλη της European Club Association (αριθμεί 20 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες) σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου. Ο πρόεδρος Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε και οι λοιπές σπουδαίες προσωπικότητες (Μπόμπαν, Φαν ντερ Σάαρ, μεταξύ άλλων) ήταν στην Ελλάδα για τη γενική τους συνέλευση και είχαν να λένε για το event και τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες

Την επίσημη φωτογράφισή του για την τρέχουσα σεζόν έκανε –έστω και αργά –ο Απόλλωνας. Σε νεοκλασικό και ιστορικό κτίριο της Πλατείας Ομονοίας οι ποδοσφαιριστές ποζάρισαν στον φακό και η ΠΑΕ έδωσε τον τίτλο «Οι Galacticos της Football League». Χαριτωμένη υπερβολή, αν αναλογιστούμε ότι ανάλογο επίθετο είχε δοθεί προ ετών στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά ο Απόλλωνας πρέπει να ομολογήσουμε ότι λείπει από το κλαμπ των ισχυρών. Του τόπου μας, να εξηγούμαστε…

Λίγκα

Στη σημερινή συνεδρίαση οι ομάδες αποφασίζουν και ψηφίζουν για το θέμα της αναδιάρθρωσης, για τη μείωση δηλαδή των ομάδων από τη μεταπροσεχή σεζόν σε 14. Ακόμη και ο πρώτος της βαθμολογίας θα μετέχει σε διαδικασία αγώνων για να βγει πρωταθλητής, ενώ θα γίνεται μάχη και στην ουρά. Λέγεται ότι ήδη έχουν συμφωνήσει οι τέσσερις δυνατοί. Μόνο για τα τηλεοπτικά υφίσταται θέμα μέχρι στιγμής, αλλά πού θα πάει, μάλλον θα το λύσουν οι αρμόδιοι. Μόνο ένα να επισημανθεί: σε καμιά από τις κορυφαίες Λίγκες της Ευρώπης δεν υπάρχουν play offs, αλλά εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα. Δεύτερης ή τρίτης ταχύτητας.

Πίστη

Καθυστερημένο στην αναφορά του, σίγουρα όμως αξιοσημείωτο. Γιατί φανερώνει το πόσο πίστευαν στην επιτυχία οι έλληνες διεθνείς λίγες ημέρες πριν από το ματς στις Βρυξέλλες. Στην ανοιχτή προπόνηση της περασμένης Τρίτης, λοιπόν, ένας από τους φίλους της ομάδας βλέποντας μπροστά του τον Βέλλιο να συμμετέχει σε άσκηση, φωνάζει: «Ρε συ Βέλλιο, τι θα κάνουμε στο Βέλγιο»; Ο επιθετικός σταματά, κοιτά τον οπαδό και απαντά με αποφασιστικότητα: «Θα νικήσουμε»! Το είπε και το εννοούσε ο κυνηγός, δεν ήταν λόγια του αέρα. Το μαρτυρούσε το ύφος του.