Ως εικόνα δεν θα μπορούσα να το φέρω στο μυαλό μου. Με ξενίζει. Ο Ευκλείδης εκλιπαρεί τον Χρήστο. Τελικά δεν χρειάστηκε και πολύ παρακάλι. Εξηγούμαι.

Τσακαλώτος και Σταϊκούρας μιλούσαν στο συνέδριο που διοργάνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών είπε χαριτολογώντας «έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, σχεδόν έχω πέσει στα πόδια του Χρήστου να ρωτάω ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις δημοσιονομικές μεταβιβάσεις στην Ευρώπη, αυτές για τις οποίες ακούει ο Σόιμπλε και παθαίνει τρα λα λα, βγάζει αλλεργία όπως έλεγε και ο Φλωράκης, για ένα ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων» και άλλα διάφορα. Καθόλου αδιάφορα.

Ο Σταϊκούρας, μάλλον δεν θα άφηνε τον υπουργό να πέσει στα γόνατα. Ισως γι’ αυτό έσπευσε να κωδικοποιήσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα που έθεσε ο υπουργός και τον παρέπεμψε στα σχετικά «βιντεάκια», όπως είπε, από την προ ημερών ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οφείλω να ομολογήσω ότι το άλλο με τη Σκάρλετ ήταν πιο ευρηματικό.

Είπε κι άλλα ο Τσακαλώτος χθες στη Βουλή. «Αυτό το μπροστά με σκοτώνει!» σχολίασε επικαλούμενος τις πομπώδεις εκφράσεις του τύπου «πρέπει να πάμε μπροστά», που ακούγονται συχνά για την Οικονομία. «Μου θυμίζει ένα σκίτσο με τον Ανδρέα Παπανδρέου που κρατούσε μια ταμπέλα που έλεγε σοσιαλισμός προς όποια κατεύθυνση γυρνούσε» είπε.

Πάντως, καλό θα ήταν να υπενθυμίσει κάποιος στον πνευματώδη υπουργό Οικονομικών το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, που έλεγε: «Μόνο μπροστά»!..