Μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, σε μια ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχει μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών, μετά τον εντοπισμό οπλισμού σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου της Ξάνθης και τη σύλληψη του ιμάμη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Λόγω της ιδιαιτερότητάς της η υπόθεση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της ΕΥΠ, ενώ παράλληλα έχουν ενημερωθεί και ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.

Να σημειωθεί ότι ο εντοπισμός του οπλισμού έγινε μία ημέρα μετά την ανάρτηση μηνύματος στο twitter του αυτοεξόριστου πρώην διευθυντή της αγγλόφωνης έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας «Ζαμάν», σύμφωνα με το οποίο πληροφορίες του ανέφεραν ότι «οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κλιμακώσει τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Οι αστυνομικές Αρχές έφθασαν χθες το μεσημέρι στο τζαμί του χωριού Ηλιόπετρα έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών. Κρυμμένα σε βοηθητικό χώρο στο προαύλιο του τζαμιού βρέθηκαν δύο πιστόλια των 22 και 38 χιλιοστών, εκ των οποίων το ένα είχε προσαρμοσμένο σιγαστήρα, καθώς και περίπου 30 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ιμάμη βρέθηκε ένα ακόμη όπλο, τύπου φλόμπερ.

Σήμερα ο ιμάμης θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία προκειμένου να δώσει και επισήμως εξηγήσεις για τα όπλα που –σύμφωνα με πληροφορίες –δήλωσε ότι είναι δικά του.