Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν συγχωριανοί του ιμάμη της Ηλιόπετρας –οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χθες το πρωί για συμπαράσταση εξω από το δικαστικό μέγαρο Ξάνθης –, όταν έγινε γνωστή η απόφαση ότι αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ιμάμης είχε προσαχθεί με την αυτόφωρη διαδικασία για την κατηγορία της οπλοκατοχής εξαιτίας των δύο πιστολιών 22 και 38 χιλιοστών που βρέθηκαν εξωτερικά του τεμένους και ενός φλόμπερ που βρέθηκε στο σπίτι του κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας.

Μετά τις λεπτομερείς εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης αφέθηκε ελεύθερος και μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτική εξέτασης και εφόσον προκύπτουν ενδείξεις θα ασκηθεί ποινική δίωξη ή θα τεθεί στο αρχείο.

Στην απολογία του ο ιμάμης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση ή ότι γνωρίζει οτιδήποτε για τα δυο πιστόλια και στις σφαίρες που εντοπίσθηκαν σε σιδηροκατασκευή, η οποία αποτελεί τον εξωτερικό μιναρέ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το τέμενος είναι ανοικτό όλο το 24ωρο και προσβάσιμο στον οποιοδήποτε. Οσο για το φλόμπερ, είπε ότι το είχε αποκτήσει πριν από τουλάχιστον 23 χρόνια, όταν η άδεια κατοχής δεν ήταν απαραίτητη.

Τα δυο πιστόλια και οι σφαίρες έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια για εξέταση, ενώ η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί ποιος είναι ο κάτοχος του οπλισμού καθώς και ο λόγος που απέκρυψε τον οπλισμό εξωτερικά του τεμένους.