Με ρεκόρ συμμετοχών θα πραγματοποιηθούν αύριο οι αγώνες του «Μεγάλου Αλεξάνδρου», του δεύτερου μεγαλύτερου Μαραθωνίου της Ελλάδας (μετά τον Αυθεντικό της Αθήνας). Περισσότεροι από 2.000 μαραθωνοδρόμοι θα λάβουν στις 8 το πρωί εκκίνηση από την Πέλλα για να κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη και να τερματίσουν μπροστά από το έφιππο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πλάι στον Λευκό Πύργο, ενώ τουλάχιστον άλλοι 19.000 δρομείς κάθε ηλικίας θα τρέξουν στους αγώνες των 10.000 μ., 5.000 μ. και 1.000 μ. που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην πόλη, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο αγώνας 10.000 μ. λαμβάνει εκκίνηση στις 08.45 από το Δημοτικό Στάδιο των Αμπελοκήπων – Μενεμένης και τερματίζει στην Παραλία Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή είναι επισήμως πιστοποιημένη από την IAAF, όπως και αυτή του Μαραθωνίου. Η εκκίνηση των 5.000 μ. δίνεται στις 12.30 από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με 3η Σεπτεμβρίου), ενώ η παιδική κούρσα 1.000 μ. θα ξεκινήσει από την Παραλία, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους.

Για όσους το αποφάσισαν τελευταία στιγμή, οι διοργανωτές έχουν προβλέψει θέσεις που θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας έως και απόψε στις 19.00 από το Κέντρο Εγγραφών στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ – HELEXPO. Από το Κέντρο Εγγραφών θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον αθλητικό εξοπλισμό τους και όλοι όσοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο «Μεγαλέκος», όπως αποκαλείται χαϊδευτικά ο ανοιξιάτικος Μαραθώνιος της συμπρωτεύουσας από τους πιο παλιούς μαραθωνοδρόμους, πραγματοποιείται φέτος για 12η χρονιά και έχει πιστούς οπαδούς κυρίως χάρη στην εύκολη διαδρομή του και τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που (συνήθως) επικρατούν τις ημέρες διεξαγωγής του. Είναι αφιερωμένος στον έλληνα μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες στο www.atgm.gr.