Το μάθημα της σωστής χρήσης των social media δεν υπάρχει ακόμα στο σχολικό πρόγραμμα, αλλά μπορεί να αρχίσει να διδάσκεται στις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Ηδη ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο βήμα, αποφασίζοντας τη διεξαγωγή σεμιναρίων από ειδικούς για τους νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές. Μαθήματα δηλαδή για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται τη δημόσια εικόνα τους μέσα από το facebook, το twitter και το Ιnstagram. Αλλωστε οι υπερβολές των παικτών στη χρήση του λογαριασμού τους έχουν συνέπεια να δημιουργούνται ζητήματα για τους ίδιους αλλά και την ομάδα.

Φυσικά, ο ΠΑΟΚ δεν είναι η μοναδική ομάδα που χρειάστηκε να διαχειριστεί θέματα που προέκυψαν με τη χρήση των social media από τους παίκτες. Το χθεσινό ποστάρισμα του ποδοσφαιριστή της Λάρισας, Βασίλη Κουτσιανικούλη, που αφορούσε παίκτρια του «Survivor», έκανε έξαλλο τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αλέξη Κούγια, ο οποίος τον χαρακτήρισε «πρωταθλητή στη βλακεία» και πρόσθεσε ότι θα τον καλέσει σε απολογία.

Ο προβληματισμός στον ΠΑΟΚ για τη χρήση των social media έγινε πιο έντονος μετά το πρόσφατο περιστατικό με Πέλκα και Μυστακίδη, που έκαναν like σε ποστάρισμα του πρώην συμπαίκτη τους Γιώργου Τζαβέλλα, το οποίο είχε αιχμές κατά του προπονητή της ομάδας Βλάνταν Ιβιτς. Ο Μυστακίδης, εξηγώντας πώς έγινε αυτό, υποστήριξε ότι έκανε like βλέποντας τη φωτογραφία με τη φανέλα της Εθνικής, αλλά το διέγραψε μόλις διάβασε το σχόλιο.

Θέμα με τη χρήση των social media είχε προκύψει και στην ΑΕΚ και μάλιστα ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε μία επίσκεψή του στα Σπάτα είχε κάνει παρατηρήσεις για κάποιες αναρτήσεις έπειτα από άσχημα αποτελέσματα. Για ένα χρονικό διάστημα μάλιστα οι παίκτες της ΑΕΚ απέφευγαν να κάνουν χρήση του λογαριασμού τους.

Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Γ. Καραϊσκάκης, ο τότε ποδοσφαιριστής των Πρασίνων Βίκτορ Ιμπάρμπο ποστάρισε στο Instagram φωτογραφία με τον συμπατριώτη του Πάρντο, ο οποίος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Φυσικά, δέχθηκε έντονες παρατηρήσεις από τους υπευθύνους της ομάδας.