Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ένας άντρας που πιστεύεται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό ενός 24χρονου φοιτητή, την Παρασκευή, στην περιοχή Ελληνορώσων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία πρόκειται για έναν 42χρονο, ιδιοκτήτη καφετέριας στους Αμπελοκήπους, η οποία είναι στέκι μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο 42χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, αλλά συνελήφθη με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του φοιτητή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες στο κατάστημα της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν στην καφετέρια του 42χρονου επιτέθηκαν στον φοιτητή επειδή τον θεώρησαν ύποπτο καθώς είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο και τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα.

Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για τάγματα εφόδου και καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συνταχθούν σε ένα μαζικό κίνημα κατά του φασισμού.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων».

Παράλληλα σημειώνεται πως «δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος».