Τα κορίτσια του Ολυμπιακού δεν θα αισθανθούν την κούραση στο πολύωρο ταξίδι της επιστροφής, καθώς το μυαλό και οι συζητήσεις τους θα αφορούν την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ στο βόλεϊ. Μια περιπέτεια που άρχισε δειλά δειλά και εξελίχθηκε σε ένα ονειρικό ταξίδι προς την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου. Ο Ολυμπιακός μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα στο κλειστό του Ρέντη ηττήθηκε στη Σιβηρία από τη Γενισέι Κρασνογιάρσκ 3-0 (25-21, 25-11, 25-23), αλλά επικρατώντας στο χρυσό σετ (15-13) πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

«Ολα μπορούν να συμβούν. Εως τώρα η πορεία μας ήταν εξαιρετική, θα αγωνιστούμε χωρίς πίεση και άγχος και θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο» είπε η Σάσκια Χίπε, από τις πρωταγωνίστριες της ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας. Αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η Προύσα, η οποία ηττήθηκε στην έδρα της 3-2 από τη γερμανική Σβερίν, αλλά είχε νικήσει 3-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο για τη Μ. Τετάρτη (12/4) στο κλειστό του Ρέντη και ο δεύτερος αγώνας την Κυριακή του Πάσχα (16/4). Επειδή όμως εκείνη την ημέρα θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στην Τουρκία, ενδέχεται η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να μεταθέσει το παιχνίδι.

Ο άσος της Τζίνας Λαμπρούση στον τελευταίο πόντο σφράγισε την πρόκριση: «Στο χρυσό σετ ρισκάραμε σε αρκετά σημεία. Είναι μαγικά τα συναισθήματα» είπε η κεντρική του Ολυμπιακού.

«Αξίζαμε αυτή την επιτυχία με βάση τη φετινή μας προσπάθεια στη διοργάνωση. Πλέον αυτά θα τα αφήσουμε πίσω, καθώς πρέπει να τα δώσουμε όλα στους τελικούς. Είναι μία ιστορική στιγμή για την ομάδα» πρόσθεσε η αρχηγός Στέλλα Χριστοδούλου.

Να σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη φορά που ελληνική γυναικεία ομάδα θα αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είχε προηγηθεί δύο φορές ο Παναθηναϊκός, το 2000 στο Κύπελλο Κυπελλούχων και το 2009 στο Τσάλεντζ Καπ. Και τις δύο φορές όμως ηττήθηκε, καθώς αντιμετώπιζε ιταλικές ομάδες (Περούτζια και Μοντεσιάβο Γιέσι).