Τους 68 βαθμούς σε 28 αγώνες έφτασε η πρωτοπόρος της Primera Division, Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με 3-0, της Αλαβές, για την 29η αγωνιστική. Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, το σκορ άνοιξε ο Μπενζεμά στο 31ο λεπτό, στο 85΄ ο Ίσκο διπλασίασε τα τέρματα της «βασίλισσας», ενώ ο Νάτσο Φερνάντεθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 88΄ για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε στην Γρανάδα, αλλά τελικά επικράτησε 4-1. Προηγήθηκε στο 44′ με τον Λουίς Σουάρες, αλλά η Γρανάδα ισοφάρισε με τον Μπογκά (50′) στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε. Στο 64′ από ασίστ του Σουάρες, ο Αλκάρεθ σκόραρε για το 2-1. Η Γρανάδα έμεινε με δέκα παίκτες στο 82′ λόγω αποβολής του Αγκμπο (δεύτερη κίτρινη) και αμέσως μετά η Μπαρτσελόνα έκανε το 3-1 με τον Ράκιτιτς. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε το «εμπόδιο» της Χιχόν για τη Σεβίλη. Μολονότι η Σπόρτινγκ βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας που δίνει το «εισιτήριο» για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ, η Σεβίλη δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των «ροχιμπλάνκος» στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» (0-0).