Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στην Α1 πόλο με το απόλυτο (22 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) και πλέον στρέφει την προσοχή του στον μεθαυριανό αγώνα με τη Σόλνοκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς με νίκη εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή του στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

«Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι και το πιο δύσκολο, μέχρι το επόμενο. Πήραμε ισοπαλία στην Ουγγαρία, τώρα θέλουμε νίκη και την πρώτη θέση. Το σενάριο είναι όπως το θέλαμε, καθώς η πρώτη θέση είναι πολύ σημαντική» είπε ο φουνταριστός των Ερυθρολεύκων, Χριστόδουλος Κολόμβος.

Σε ό,τι αφορά την Α1, η Γλυφάδα νίκησε 6-4 τον Εθνικό και κατέλαβε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο. Επίσης, το Π. Φάληρο εξασφάλισε (καλύτερο στην ισοβαθμία με τον Υδραϊκό) για πρώτη φορά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: Ολυμπιακός – ΝΟ Χίου 20-4, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 9-10, Βουλιαγμένη – Π. Φάληρο 10-7, Γλυφάδα – Εθνικός 6-4, Καλαμάκι – Παναθηναϊκός 7-14, ΝΟ Πάτρας – Υδραϊκός 6-13.

Ισόπαλο 10-10 έληξε άλλο ένα ντέρμπι Ολυμπιακού – Βουλιαγμένης στην Α1 Γυναικών (5η αγωνιστική της τρίτης φάσης). Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου προηγήθηκε 10-8, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με δύο γκολ της Εμολο, το τελευταίο 13” πριν από το τέλος.