Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε από την Αλβανία στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστου χασίς, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, έβαλε ηΥποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στη διάρκεια επιχείρησης που οργανώθηκε την Παρασκευή στην Πιερία, με τη συνδρομή αστυνομικών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας και Ημαθίας, συνελήφθησαν τρία από τα μέλη της. Πρόκειται για40χρονο Αλβανό και δύο Ελληνες, ηλικίας 18 και 28 ετών. Ταυτοποιήθηκε, επίσης, και αναζητείται ένας 45χρονος έλληνας συνεργός τους.

Οπωςπροέκυψε, οι δράστες χρησιμοποιούσαν φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορώνγια την εξαγωγή των ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών από σημείο της παραμεθορίου με την Αλβανία στην Κατερίνη, οι άλλοι δύο συλληφθέντες για την παραλαβή και μεταφορά τους στους χώρους απόκρυψης, ενώ ο 45χρονος αναλάμβανε τη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Σε έρευνες σε χώρους, κατοικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 210 κιλά και 370 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, έναφορτηγό διεθνών μεταφορών, τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και215 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Στο μεταξύ, σταθμευμένο φορτηγό μέσα στο οποίο βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες 241 νάιλον συσκευασίες με 266 κιλά και 600 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή στις 29 Μαρτίου από την περιοχή των Αχαρνών. Η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται.