Ο 24χρονος φοιτητής Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Διακόσμησης το μεσημέρι της Παρασκευής επιστρέφοντας στο σπίτι του από εργασία για το πτυχίο του έτυχε να περάσει από τη συμβολή των οδών Παπαδά και Κουσιανόφσκι, σε μικρή απόσταση από το στέκι και κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Το κλίμα στους κύκλους των στελεχών της Χρυσής Αυγής ήταν ήδη τεταμένο επειδή το πρωί τα γραφεία είχαν γίνει στόχος επίθεσης από ομάδα αντιεξουσιαστών, που έσπασαν την τζαμαρία με λοστούς και πέταξαν μπογιές.

Ο σάκος που κρατούσε ο σπουδαστής, ο οποίος περπατούσε ανυποψίαστος στον δρόμο χωρίς βέβαια να έχει ανάμειξη στην επίθεση στα γραφεία, φαίνεται ότι τράβηξε την προσοχή χρυσαυγιτών. Τον πέρασαν όπως φαίνεται για αντιεξουσιαστή και όρμησαν πάνω του για αντίποινα.

«Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Γυρνούσα από μια εργασία που είχα να κάνω. Ηταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα. Με χτυπούσαν με μπουνιά και κλωτσιά στο κεφάλι» περιέγραψε ο σπουδαστής όταν άρχισε να συνέρχεται από τα χτυπήματα.

Ο πατέρας του μάλιστα πρόσθεσε ότι τον κυνήγησαν και οι τρεις και ήρθε ένας τέταρτος, ο οποίος του πήρε την τσάντα με ό,τι είχε μέσα: μια φωτογραφική μηχανή, μεζούρες, σχέδια.

Τα μέλη της ομάδας κρούσης, σύμφωνα με μαρτυρίες, τον κυνηγούσαν, τον χτυπούσαν και τον έβριζαν λέγοντας ότι εσύ μας έσπασες τα γραφεία.

Από περιγραφές μαρτύρων, η Αστυνομία έφτασε στον 42χρόνο και το πρωί του Σαββάτου τον συνέλαβε. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και σήμερα παραπέμπεται στον 14ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Για φονικά τάγματα που εμφανίστηκαν ξανά αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης». «Οι νεοναζί έδειξαν για ακόμη μία φορά το αποτρόπαιο πρόσωπό τους. Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι η βία τους “επιχορηγείται” από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Απαιτούνται θεσμικά μέτρα. Η δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται. Φτάνει πια» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής», ενώ η ΔΗΜΑΡ προτείνει να τεθούν «ολοκληρωτικά εκτός νόμου η ναζιστική βία και οι εκφραστές της» καθώς «κανείς δεν δικαιούται να εκπλήσσεται πλέον με την αποτρόπαια δράση της».

Αντίθετα στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να καλύψει το 42χρονο στέλεχος της: «Αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες – τρομοκράτες που επιτέθηκαν με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια».