Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το ΑυτόφωροΜονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον φοιτητή που κρίθηκε ένοχοςγια σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση σε βάρος του καθηγητή τουΠαντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου.

Στην κατάθεσή του ο Α. Συρίγος περιέγραψε πως έγινε το περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος επιτέθηκε σε βάρος του ότανέκανε παρατήρηση σε έναν φοιτητή γιατί έγραφε με σπρει τον τοίχο τουπανεπιστημιακού ιδρύματος.

Από την πλευρά του ο μάρτυρας υπεράσπισηςπου εξετάστηκε στο δικαστήριο για τον κατηγορούμενο ο οποίος ήταν απώνυποστήριξε ότι ουδέποτε ο φοιτητής δεν χτύπησε τον καθηγητή, όπωςτου αποδίδεται.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του τόνισε ότι «είναι τουλάχιστονανησυχητικό στο ελληνικό πανεπιστήμιο να έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείοτα πράγματα ώστε φοιτητές να χτυπούν καθηγητή.

»Αυτό και μόνον δείχνειτο επίπεδο της κοινωνίας, τις αξίες ενός τμήματος της νέας γενιάς καιτην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Είναι άλλο να είναι κάποιος δυναμικόςκαι να υπερασπίζεται τις ιδέα τους και άλλο να είναι βίαιος καιαντιδημοκρατικός.

Εδώ δικάζονται οι πράξεις και όχι οι ιδέες. Ηπολιτική δράση του κατηγορούμενου δεν απασχολεί, απασχολεί όμως τοβίαιον της επίθεσης, τα χτυπήματα, οι απειλές και όλα τα άλλα».