«Είναι μια τρελή κωμωδία, τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση» εξηγεί ο Γιώργος Ηλιόπουλος που υπογράφει το κείμενο και ταυτόχρονα ερμηνεύει τον μονόλογο με τίτλο «Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας».

«Η διάθεση ήταν να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει και να φύγει από το θέατρο ευτυχής και ξαλαφρωμένος. Αυτή ήταν η πρόθεση και ο αρχικός σκοπός. Άσχετα αν πίσω από όλα αυτά κρύβεται κάτι πολύ αληθινό και βαθιά σοβαρό, αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζεται ένα σοβαρό θέμα είναι κωμικός. Σημαίνει ότι θέλεις να το αποσυνθέσεις, να το κανιβαλίσεις, να εξαφανίσεις κάθε είδους σοβαροφάνειας που μπορεί να κρύβει και να εκθέτεις όσο λιγότερο τον εαυτό σου. Πάνω στη σκηνή δεν είμαι μόνος μου, γιατί στην ουσία παρουσιάζονται γύρω στους τριάντα χαρακτήρες. Υπάρχουν διαλογικά μέρη αλλά όλα γίνονται από έναν ηθοποιό» συνεχίζει.

«Δεν είχα αίσθηση του κινδύνου, θεωρούσα ότι ήταν εύκολο όταν το έγραφα, γιατί πέρναγα καλά και νόμιζα ότι είναι πολύ αστείο. Όταν ξεκίνησαν οι πρόβες, δύο εβδομάδες μετά κατάλαβα τι είναι αυτό που με περιμένει και έφυγα τρέχοντας. Ευτυχώς για μεγάλη μου τύχη υπήρξε στο τιμόνι η Βασιλική Ανδρίτσου, η οποία είπε τα κατάλληλα λόγια και με έκανε να πιστέψω σε μένα. Δεν το είχα ξανακάνει ποτέ, είμαι ένας ηθοποιός που έχω παίξει σε συλλογικά πράγματα και αυτό ήταν κάτι καινούργιο. Η κωμωδία, επειδή είναι άμεσα εισπρακτέα μπορεί να σε διαλύσει αν αυτό που κάνεις δεν περνάει στο κοινό ή αν αυτό που κάνεις περνάει πολύ. Γελάει σε άλλα σημεία από αυτά που περιμέναμε, ωστόσο η σχέση με τους θεατές και ο τρόπος που αντιδρούν, είναι συγκλονιστικός. Μου δόθηκε ένα δώρο που θα το κουβαλάω όλη μου τη ζωή και μια εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

«Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας» του Γιώργου Ηλιόπουλου

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρίτσου

Ερμηνεία: Γιώργος Ηλιόπουλος

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλού Κατσαφάδου

Υπεύθυνος παραγωγής: Θοδωρής Σταμπούλος

Art Work Σκηνικών: Θανάσης Κόκκας

Γραφιστικά: Θοδωρής Σαράφης

Επιμέλεια παραγωγής: Αλέξανδρος Ρήγας

Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης –Ριάλτο (Κυψέλης 54 , Κυψέλη, τηλ. 211-4107.764) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00