Το χθεσινό 0-3 της Κέρκυρας με τον Ηρακλή ξεσήκωσε τον κόσμο. Αλλά οι πρώτες αντιδράσεις προήλθαν από την ίδια την ομάδα και δη από τον κόουτς, Γρηγορίου: «Είναι ντροπή, έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης. Δεν γίνεται να δίνουμε τροφή για σχόλια» σχολίασε. Την προηγούμενη αγωνιστική, ύστερα από το 0-4 με τη Βέροια, ο ίδιος προπονητής είπε: «Τα παιδιά νομίζουν ότι το πρωτάθλημα τελείωσε». Τι συμβαίνει, λοιπόν; Η Κέρκυρα, που έχει κάνει ζημιές τούτη τη σεζόν και έχει σταματήσει ΑΕΚ και Ολυμπιακό, διανύει κακό φεγγάρι; Ποιος ξέρει. Το βέβαιο είναι πως έτσι δίνει δικαιώματα και μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας και η Λάρισα εξαπέλυσαν μύδρους όχι μόνο εναντίον των βοηθών που έπαιξαν χθες στην Τούμπα αλλά και με θέα το ματς της Κέρκυρας.

Το μόνο που δεν χρειάζεται το εγχώριο πρωτάθλημα είναι παραπάνω σκιές. Εν όψει του φινάλε της σεζόν, η Λίγκα οφείλει να κρατήσει ψηλά τη σημαία της αναβάθμισης και όχι μόνο με αποφάσεις τύπου μειώσεων ομάδων και τα σχετικά.

MVP

Nα έχει νικήσει ο Παναθηναϊκός, να έχει σημειώσει δύο γκολ ο Μπεργκ και να βγαίνει πολυτιμότερος του ντέρμπι ο Πέκχαρτ, σημαίνει ότι πρέπει να σηκώσεις να χέρια ψηλά… Ακόμη κι αν η ψηφοφορία γίνεται προτού λήξει το ματς, κάποια πράγματα δύσκολα δικαιολογούνται. Χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για την καταπληκτική παρουσία του κυνηγού της ΑΕΚ, ο οποίος όντως έβαλε ένα πολύ δύσκολο γκολ, καθώς δεν ήταν μόνο η πάσα του Χριστοδουλόπουλου, αλλά και η δική του προσπάθεια που την ανέδειξε σε ασίστ.

Διαιτησία

Μία και μόνο φάση δείχνει πόσο πελαγωμένος ήταν ο ρέφερι του ντέρμπι: στο 88′ ο Μάνταλος διώχνει πεντακάθαρα προ του Μπουμάλ, ωστόσο ο Παπαδόπουλος μολονότι ήταν κοντά λέει «φάουλ». Λάθος. Εκεί βρισκόταν το πρόβλημα: έτρεχε μεν, αλλά κάποιες αποφάσεις του υπήρξαν συζητήσιμες δε.

Εκπληξη

Αιφνιδίασε τους πάντες η Ξάνθη, καθόσον ώρες μετά τη λήξη του ματς κόντρα στον ΠΑΣ, με ανακοίνωσή της την «έπεσε» στον επιθετικό της, Γιουνές. Ο φορ δυσαρεστήθηκε από την αντικατάστασή του και ο εκνευρισμός του δύσκολα κρυβόταν. Τι έκανε η ομάδα του; Ιδού:

«Κύριε Χαμζά Γιουνές, εκ μέρους της Διοίκησης, του τεχνικού επιτελείου, του προπονητή και των εργαζομένων της ΠΑΕ, σας ζητάμε ταπεινά συγνώμη και δεσμευόμαστε ότι δεν θα ξανατολμήσει ο προπονητής να σας κάνει αλλαγή σε παιχνίδι. Και πάλι συγνώμη». Είναι φανερή η κριτική διάθεση για την κίνηση του Γιουνές. Για άλλους εντελώς αντιεπαγγελματική. Κάποιοι, όμως, εκτιμούν τους ποδοσφαιριστές που αρνούνται να χάσουν ή να βγουν από το χορτάρι.

Μαραθώνιος

Η Θεσσαλονίκη κέρδισε το στοίχημα, καθώς γέμισε με πάνω από 21.000 χαμόγελα από όσους συμμετείχαν στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».Η φετινή διοργάνωση ήταν άρτια και εντυπωσιακή.Μπορεί τα χρυσά μετάλλια να πήραν ο Μιχάλης Παρμάκης στους άνδρες και η Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη στις γυναίκες, αλλά ξεχώρισαν όλοι, από τα 9χρονα παιδιά μέχρι τους 85χρονους δρομείς που έλαβαν μέρος σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα στη μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη.