Μεθόδους που θύμισαν την καμπάνια υπέρ του Brexit χρησιμοποιούν πλέον οι οπαδοί της Αρσεναλ που είναι υπέρμαχοι της αποχώρησης του Αρσέν Βενγκέρ από τους Κανονιέρηδες.

Πριν από το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Εμιρέιτς, που έληξε ισόπαλο 2-2, αυτοί που τάσσονται υπέρ του Wexit περιέφεραν ένα διαφημιστικό βαν στο οποίο ήταν γραμμένα τα λόγια από παλαιότερες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Ιβάν Γκαζίντις και συνθήματα υπέρ της αποχώρησης του Αρσέν Βενγκέρ.

«Ο Αρσέν λογοδοτεί στους φιλάθλους –αυτοί είναι που παίρνουν τις τελικές αποφάσεις. Αν δείτε πως η σχέση μεταξύ των φιλάθλων και του προπονητή έχει διαρραγεί, τότε θα είναι μη βιώσιμη» είχε πει ο Γκαζίντις το 2011.

Οι οπαδοί συμπλήρωσαν: «Η ώρα είναι τώρα – Βενγκέρ out».

Στην άλλη πλευρά του βαν έγραφε: «Είκοσι χρόνια στην Ευρώπη και ακόμα περιμένουμε…».

Περίπου χίλιοι φίλοι της Αρσεναλ διαδήλωσαν έξω από το Εμιρέιτς με συνθήματα υπέρ της αποχώρησης του Αλσατού, ενώ μέσα στο γήπεδο υπήρξαν μικροεπεισόδια μεταξύ των υπέρμαχων της παραμονής του Βενγκέρ και αυτών που θέλουν να φύγει.

Πριν από το ματς, ο επί 21 χρόνια προπονητής της Αρσεναλ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί –αποσύρονται οι νέοι, για τους μεγαλύτερους η απόσυρση είναι θάνατος, είπε.

Στις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι επανέλαβε πως είναι ξεκάθαρη η σκέψη του για το τι θα κάνει και σύντομα θα ανακοινώσει την απόφασή του, ενώ εξήρε τη συμπεριφορά των φιλάθλων.

Με την εμφάνισή τους εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι οι παίκτες έδειξαν ότι στηρίζουν τον Βενγκέρ.

Αργότερα αποκαλύφθηκε πως ο Γκαζίντις είχε συνάντηση με οργανωμένους οπαδούς στους οποίους είπε πως για να μείνει ο Βενγκέρ πρέπει να αποδεχτεί τιςμεγάλες αλλαγές που προγραμματίζει ο σύλλογος.

Η χθεσινή ισοπαλία δεν αφήνει πάντως μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας ότι η Αρσεναλ θα καταφέρει να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα, αφού η διαφορά της από την τέταρτη Σίτι παρέμεινε στους επτά βαθμούς.

Το ενδιαφέρον στην κούρσα για τον τίτλο τονώθηκε, ωστόσο, από την απρόσμενη εντός έδρας ήττα της Τσέλσι από την Κρίσταλ Πάλας με 2-1, γεγονός που επέτρεψε στην Τότεναμ (νίκησε 2-0 την Μπέρνλι) να μειώσει τη διαφορά της από τους Μπλε στους επτά βαθμούς.

«Σίγουρα για τον κόσμο που παρακολουθεί το πρωτάθλημα είναι καλό αποτέλεσμα. Το κάνει πιο ενδιαφέρον. Πάντοτε έλεγα ότι το πρωτάθλημα τελειώνει όταν είσαι και μαθηματικά σίγουρος» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε.

Τα αποτελέσματα: Λίβερπουλ – Εβερτον 3-1, Γουότφορντ – Σάντερλαντ 1-0, Μάντσεστερ Γ. – Γουέστ Μπρομ 0-0, Λέστερ – Στόουκ 2-0, Χαλ – Γουέστ Χαμ 2-1, Σαουθάμπτον – Μπόρνμουθ 0-0, Σουόνσι – Μίντλεσμπρο 0-0.

Η βαθμολογία: Τσέλσι 69, Τότεναμ 62, Λίβερπουλ 59.