Ο ιός της FIFA δεν άφησε κλινήρεις τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, οι οποίες συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τη μονομαχία τους για την κατάκτηση του τίτλου στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Το σκορ 3-0 με το οποίο η Βασίλισσα επικράτησε της Αλαβές στο Σαντιάγο Μπερναμπέου είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για τους γηπεδούχους.

Ωστόσο, οι αριθμοί που συνοδεύουν τη νίκη είναι αρκετά εντυπωσιακοί. Οι Μερένχες βρήκαν δίχτυα για 50ό σερί αγώνα, ενώ ο αριθμός των παικτών τους που έχουν σκοράρει φέτος έφτασε τους 19!

Στο πρώτο γκολ που πέτυχε ο Μπενζεμά, ο Γάλλος ξεκίνησε τη φάση από θέση οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια η Αλαβές ανέβασε την απόδοσή της και απείλησε αρκετές φορές την εστία του Κασίγια.

Ως από μηχανής θεός ο Ισκο πέτυχε το 2-0 κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τις πιθανότητες να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Μαδριλένους.

Χωρίς τον τιμωρημένο, λόγω καρτών, Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα νίκησε 4-1 τη Γρανάδα και παρέμεινε στο κυνήγι της Ρεάλ.

Τα παπούτσια του Αργεντινού φόρεσε ο Σουάρες που πέτυχε γκολ και έδωσε μία ασίστ. Ο Ουρουγουανός έγινε ο πρώτος παίκτης στο big 5 των πρωταθλημάτων που πετυχαίνει διψήφιο αριθμό γκολ (23) και ασίστ (10).

Τα αποτελέσματα: Εσπανιόλ – Μπέτις 2-1, Βιγιαρεάλ – Εϊμπαρ 2-3, Οσασούνα – Μπιλμπάο 1-2, Σοσιεδάδ – Λεγανές 1-1, Μάλαγα – Ατλέτικο 0-2, Βαλένθια – Λα Κορούνια 3-0, Σεβίλλη – Χιχόν 0-0.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 68 (με ένα ματς λιγότερο), Μπαρτσελόνα 66.