Ο Τάκης Λεμονής κάθισε για τρίτη φορά στην καριέρα του στον πάγκο της ομάδας της καρδιάς του και από την πρώτη στιγμή είναι φανερό ότι θέλει να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του.

Το έκανε εν μέρει στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην ανατροπή και στη νίκη (2-1) που τον φέρνει δύο βήματα (νίκες) μακριά και από τον φετινό τίτλο.

Ομως, κακά τα ψέματα, το μεγάλο στοίχημα για τον τεχνικό των Ερυθρολεύκων δεν είναι το Πρωτάθλημα (που δύσκολα χάνεται) αλλά το Κύπελλο, όπου οι Πειραιώτες παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τη χειρότερη εικόνα από τους άλλους τρεις διεκδικητές του τίτλου.

Για αυτό και ο Τάκης Λεμονής δεν έκρυψε τη χαρά του που όλοι ήθελαν τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό (οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού το δήλωσαν και επίσημα), καθώς αυτό θα το χρησιμοποιήσει για να κεντρίσει τον εγωισμό των παικτών του. «Προσωπικά χαίρομαι να ακούω τέτοιες δηλώσεις» δήλωσε με νόημα ο τεχνικός των πρωταθλητών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο νέος (πέμπτος φέτος!) προπονητής έφερε συσπείρωση με πάνω από 20.000 θεατές να προσέρχονται στο Γ. Καραϊσκάκης.

Η φάση του δεύτερου γκολ –με τους πρωταθλητές να αλλάζουν 12 μπαλιές σε 32 δευτερόλεπτα –με τη μαγική πάσα του Μάρτινς στον Φιγκέιρας και το πάρε – βάλε του τελευταίου στον Ρομαό (2-1 στο 63′) δεν ήταν μόνο η στιγμή του αγώνα, αλλά το ποδόσφαιρο που θα ήθελε να βλέπουν ο Λεμονής και οι φίλοι του Ολυμπιακού με την μπάλα κάτω και όχι με γιόμες. Φυσικά, ο νέος τεχνικός δεν έχει μαγικό ραβδάκι.

O Πλατανιάς που κατήγγειλε προπηλακισμό των παικτών του στο ημίχρονο –πολύ σοβαρή καταγγελία που θα πρέπει να ελεγχθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα, έστω και αν δεν έχει γραφτεί κάτι στο φύλλο αγώνα –είχε προηγηθεί στο 43′ με πέναλτι του Μανούσου, ενώ ο Μάριν είχε ισοφαρίσει στο 54′ για τους γηπεδούχους.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62′ Μάρτινς), Φορτούνης (79′ Ντομίνγκες), Μάριν, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ (71′ Καρντόσο).

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (82′ Γουνδουλάκης), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (79′ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (64′ Σίγκνεβιτς), Γιορέντε.