«Ο Νίκος Γκάλης έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ και αποτελεί το πρότυπο για πολλά νέα παιδιά».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος στο περιθώριο του αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ (84-59) αναφέρθηκε στον μεγάλο Νίκο Γκάλη που είναι πλέον μέλος του Hall of Fame.

«Είναι μεγάλη τιμή. Οχι μόνο όταν έπαιζε αλλά και τώρα ακόμη, είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς τους Ελληνες να βλέπουμε τον Νίκο Γκάλη, έναν παίκτη με τον οποίο μεγάλωσαν πολλά παιδιά. Πιστεύω ότι το ελληνικό μπάσκετ μόνο κέρδος μπορεί να έχει από τέτοιες περιπτώσεις παικτών» τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Ολυμπιακού που είδε την ομάδα του να δείχνει σοβαρότητα για 40 λεπτά.

Ουσιαστικά οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό, μέσω των παιχνιδιών τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε διαδικασία προετοιμασίας των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Μάλιστα, το ντέρμπι της Παρασκευής στη Μόσχα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ (χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι γηπεδούχοι είναι οριστικά δεύτεροι και οι φιλοξενούμενοι τρίτοι) αποτελεί το τελευταίο τεστ προσομοίωσης πριν από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όπου λογικά οι Πειραιώτες θα έχουν αντίπαλο ομάδα από την Τουρκία, τη Φενέρ (το πιθανότερο) ή την Εφές (εάν καταφέρει να νικήσει στη Μαδρίτη την αδιάφορη βαθμολογικά Ρεάλ).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε και τους δώδεκα παίκτες που είχε στη διάθεσή του να παίζουν με κέφι και μάλιστα να σκοράρουν, ενώ περισσότερο από όλους έπαιξε ο Βασίλης Σπανούλης καθώς είναι φανερό ότι ο στόχος του είναι να μπει για τα καλά και πάλι σε ρυθμούς ενόψει πλέι οφ.

Οι Πειραιώτες (Παπανικολάου 14, Σπανούλης, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ από 12), επιβάλλοντας από την αρχή τον ρυθμό τους, ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ (Ασκα 14, Πέινερς 11) σε ρόλο κομπάρσου, με το μόνο θετικό για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου την παρουσία των δύο νέων αποκτημάτων της ομάδας, του αυστραλού γκαρντ Νέιθαν Σόμπεϊ και του αμερικανού (με καταγωγή από τις Παρθένους Νήσους) φόργουορντ Ιβάν Ασκα που έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν στα πλέι οφ.