Στο δημαρχείο της Αθήνας, επί της πλατείας Κοτζιά, εισέβαλαν στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας και της αναρχικής συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα 10-15 ατόμων, μπήκε στους κοινόχρηστους χώρους -όχι στα γραφεία- του δημαρχιακού μεγάρου και πέταξε τρικάκαι και φέιγ βολάν που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις-Αλληλεγγύη στη Βίλα Ζωγράφου».

Κατόπιν οι αναρχικοί αποχώρησαν, χωρίς να επέμβει η Αστυνομία.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν: «Μετά το τελευταίο κύμα εκκένωσης καταλήψεων, είδαμε για μία ακόμα φορά τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη να εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή. Ο Καμίνης, εκλεγμένος με ένα προσωπείο ψευδεπίγραφης προοδευτικότητας, φροντίζει να μας ενημερώνει με συνεντεύξεις και δηλώσεις σε κάθε ευκαιρία για τις απόψεις του περί καταλήψεων…

Η συμβολή του Καμίνη στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς δεν περιορίζεται μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι. Ο δήμαρχος Αθήνας με τον θεσμικό του ρόλο συμμετέχει άμεσα και κομβικά στους σχεδιασμούς αυτούς, είτε ως επικοινωνιακός “λαγός”, είτε ως καταλύτης εξελίξεων μέσω μηνύσεων, είτε ως παράδειγμα για άλλους δημάρχους με “παραινέσεις” και “συμβουλές” προς αυτούς…

Επιλέξαμε να εισβάλουμε στο δημαρχείο της Αθήνας για να δηλώσουμε τόσο στον Γ. Καμίνη, όσο και σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους στις επιχειρήσεις καταστολής ενάντια στις καταλήψεις, ότι θα μας βρουν απέναντι τους και με τις μικρές μας δυνάμεις θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας».