Συλλαλητήριο στα Προπύλαια οργανώνουν το μεσημέρι της Τετάρτης ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Δάσκαλοι και καθηγητές κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή,διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας και, όπως αναφέρουν, «απαιτούν την αύξηση των δαπανών για την παιδεία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, καθώς επίσης και δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κήρυξαν τρίωρες στάσεις εργασίας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Β. Κικινής, ζήτησε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, καθώς «από το 2009 δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση». «Κάθε χρόνο βρισκόμαστε στην αναζήτηση κονδυλίων ευκαιριακών για την πρόσληψη αναπληρωτών. Η Πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει την Δημόσια Εκπαίδευση και απαιτούμε να το κάνει» τόνισε.

Από την Τρίτη αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν στήσει αντίσκηνα στο υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, τα απέσυραν την Τετάρτη, έπειτα από συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.