«Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό Δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια». Ποιος το είπε αυτό; Μα φυσικά ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν έβλεπε αστέγους στους δρόμους ή απόρους να ψάχνουν τα σκουπίδια και αντιθέτως συναντούσε ανθρώπους που τον σταματούσαν και του έλεγαν τι καλά που τα έχει καμωμένα όλα η κυβέρνηση.

Κάπως έτσι και χθες, ο υπουργός Επικρατείας δεν φαίνεται να συνειδητοποίησε ότι και λιγότερες από 15 μέρες μάς έμειναν για το Πάσχα, και οι πραγματικές εργάσιμες έως τότε με το ζόρι είναι οι μισές. Λέτε τελικά η επένδυση να έχει την ίδια τύχη με την αξιολόγηση;

«Ιδεοληψίες, εμμονές»…

Η δήλωσή του πάντως θύμισε παλιές ιστορίες στη ΝΔ, που σε ανακοίνωσή της μιλά για «ιδεοληψίες, εμμονές και θέατρο που πληρώνονται ακριβά από όλους τους Ελληνες». Και καταγγέλλει:

«Ο κ. Φλαμπουράρης αναγγέλλει με υπερηφάνεια ότι ολοκληρώνεται πριν από το Πάσχα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Εκείνο που ξεχνάει είναι ότι τα 2 χρόνια καθυστερήσεων στοίχισαν στα έσοδα του Δημοσίου, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οπως ξεχνά τι έλεγαν τότε ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί τους που υπογράφουν την παραχώρηση (…) Κάνουν σήμερα εκείνα που κατήγγελλαν χθες. Με τεράστιες καθυστερήσεις, όμως, που κοστίζουν πολύ βαριά στην οικονομία και στην κοινωνία».

…και «χαριστικές συμβάσεις»

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, αλλά ο κυρ Αλέκος δεν άφησε το θέμα να πέσει κάτω. Ανταπάντησε λοιπόν ότι «παρότι δεν συνάδειμε τα πολιτικά ήθη η συμπεριφορά της ΝΔ, παραμένω ψύχραιμος και όχι “υπερήφανος”, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Ευτυχώς βελτιώσαμε τις απίθανες και χαριστικές συμβάσεις που η κυβέρνησή σας είχε υπογράψει και με“υπερηφάνεια” ακόμη υποστηρίζει».

Η Προανακριτική για Παπαντωνίου

Συγκροτήθηκε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας στην κυβέρνηση Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου, σχετικά με τη σύναψη επί των ημερών του συμβάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχουν στην επιτροπή δέκα βουλευτές (οι Θόδωρος Δρίτσας, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Μάκης Μπαλλής, Γιώργος Ντζιμάνης, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Κώστας Παυλίδης και Γιώργος Τσόγκας), από την ΝΔ θα μετέχουν πέντε βουλευτές (οι Θανάσης Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ΚώσταςΤασούλας και Κώστας Τζαβάρας) και από τα λοιπά κόμματα θα μετέχουν από ένας βουλευτής (από τη ΔΗΣΥ ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τη ΧΑ ο Γιάννης Λαγός, από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, από τους ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, από την Ενωση Κεντρώων ο Γιάννης Σαρίδης και από Το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης).

Η Προανακριτική έχει λάβει από την Ολομέλεια την εντολή να ολοκληρώσει την έρευνά της σε ένα τρίμηνο, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί οπότε θα έχουμε παράταση στην παράταση, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.