Τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα κόκκινα δάνεια παρουσίασε χθες η Φώφη Γεννηματά σε ημερίδα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

Δεν εξεπλάγην, αφού οι προτάσεις ευνοούν κυρίως τους μικρομεσαίους, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας (που λέει και το κλισέ), τη ραχοκοκαλιά των ψηφοφόρων του κόμματος (που λέω εγώ). Αλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο για τη Χαριλάου Τρικούπη: να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν έξω από την κρίση. Πάντα με προοδευτικό χαρακτήρα –για να μην ταυτιστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και πάντα σε απόσταση ασφαλείας από τις προτάσεις της ΝΔ. Για να μη λέτε ότι δεν χρωστάω καλή κουβέντα, θα σας πω ότι οι προτάσεις της ΔΗΣΥ έχουν το ενδιαφέρον τους, βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, θυμίζουν αρκετά αντίστοιχα σχέδια που υλοποιήθηκαν σε Ιρλανδία και Ισπανία, με τις οποίες μας συνδέουν (μνημονιακά) δεσμά.

Κατά τα άλλα, στην ημερίδα ήταν και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς (στη φωτογραφία χαιρετά τη Φώφη), ο οποίος, όπως μαθαίνω, έπνεε τα μένεα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς εν γένει.

Στρώνει τραπέζι

Θα αφήσει τον ρόλο της προέδρου (προσωρινά) για να αναλάβει ρόλο οικοδέσποινας! Ο λόγος για τη Φώφη Γεννηματά, που στρώνει αύριο τραπέζι στους βουλευτές της στο σπίτι της στη Βούλα. Μαθαίνω, τους έχει καλέσει όλους να πιουν ένα κρασί πριν μολάρουν για τις εκλογικές τους περιφέρειες λόγω Πάσχα. Κι όταν λέω όλους, εννοώ όλους. Γι’ αυτό κι εγώ θα πάρω παρουσίες!